Preacher Deluxe: Neljäs kirja


Meno ja meininki yltyy hurjaksi


Huhhuh. Nyt aletaan olla jo aikamoisissa pohjamudissa. Mutta siis hyvällä tavalla. Tällä kertaa tarinoissa on jo niin paljon väkivaltaa ja uusia kirosanoja. Lukijaa hemmotellaan hyvän maun rajoilla kulkemisella. Kirja sisältää Preacher sarjakuvan seitsemän numeroa (34-40) ja kolme erikoisjulkaisua. Ne on jälleen kerran limitetty hienosti tarinakokonaisuuteen.

ENSIN NAUTIMME Snejbjergin kuvituksesta tarinassa Yhden miehen sota. Tarina valottaa yksissilmäisen hullumme Starrin historiaa. Miten ja miksi hänestä tuli sellainen psykopaatti, kuin on. Saamme myös tietää lisää salaseura Graalista ja voimista ja henkilöistä sen taustalla.

SEURAAVAKSI SAAMME edetä järjestyksessä nuo seitsemän lehteä Jesse Custerin ja kumppaneiden tarinaa. Kuvituksesta vastaa tuttuun tyyliin Dillon. Tarinakokonaisuus saa yhä vain synkempiä ja väkivaltaisempia piirteitä. Starr on ”sankareittemme” perässä ydinpommeineen ja helvetin rajat ylittänyt cowboy-hattuinen yksinäinen asesankarimmekin liittyy kuvioihin.

Tulip pääsee näyttämään aseenkäyttötaitojansa. Cassidy palaa melkein poroksi auringonvalossa.Starr joutuu sisäsiittoisten kannibaalien kynsiin toisen jalkansa menettäneenä ja Jesse menettää silmänsä ja muutenkin pelin nappulat on kaikki erotettu toisistaan. Kukaan ei tiedä, kuka on elossa ja kuka kuollut ja kadonnut.

Myös Persnaamalla on oma tarinansa kerrottavana. Syvällä sonnassa siis mennään. Itseasiassa tarina jää todella ärsyttävään clifthangeriin kesken, ettei seuraavaa kirjaa malttaisi odottaa.

LISÄTARINANA NÄHDÄÄN Persnaaman taustoja valoittava tarina: Tiedätte-kyllä-kenen tarina.
Kuvituksesta vastaa kauniisti ja synkästi Case. Tässä on nyt niin ahdistavaa ja jopa inhottavaa sarjakuvaa, että heikompaa lukijaa jo hieman saattaa oksettaa. Huikean hyvä extra.

VIIMEISENÄ NÄEMME vielä irrallisen tarinan, josta vastuussa ovat Ennis/Ezquerra. Joka on todella väkivaltainen ja sairas. Tarinan nimi on Maalaispojat.

TUNTUU, ETTÄ Preacher vain paranee edetessään. Aina kun seuraavan sivun kääntää, ei voi olla varma, mitä siellä odottaa. Äkkiä tätä lisää.

Tarina: Garth Ennis
Kuvitus: Steven Dillon, Peter Snejbjerk, Carlos Ezquerra, Richard Case
Käännös: Antti Koivumäki
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää