Batman: Evoluutio, osa 1


Lepakoita, susia ja käärmeitä


Tämän Batman kertainen kirja on koottu Detective comics -lehden numeroista 742-746. Eli viiden numeron, ihan tuhti pakkaus. Valitettavasti se ei edusta Batman-julkaisuiden parasta antia. Nyt kun on valittavana useampaa Batman julkaisua jo pelkästään RW kustannuksen puolelta, lähtisin kuitenkin lukemaan mielummin jotain muuta.

TARINA EI ainakaan allekirjoittaneeseen uponnut kovinkaan. Ensimmäisessä tarinassa kohtaamme etsivä Gordonin joka suree virantoimituksessa kuollutta komisario Sarah Essen-Gordonia ja selvittelee jengisodan johtolankoja. Batman nähdään pääasiassa vain seuraajana ja sivustakatsojana.

Sitten tarina polkaistaan käyntiin. Itseasiassa koko lukupaketti käsittelee pääasiassa erilaisten jengien taistelua Gothamin alamaailman herruudesta. Mukana ovat venäläiset, kolumbialaiset, britit ja monet muut.

Samalla kuvioissa pyörii R’as Al Ghul. Ikuisen elämäneliksiirin löytänyt konna. Batmanin vanha vihollinen. Uutena hahmona esitellään muun muassa Kuiske-niminen vamppi.

Lepakkosankarillemme paljastuu, että ikuisen elämän eliksiirissä on myös sivuvaikutuksia.

TARINANA BATMAN EVOLUUTIO on hieman puuduttava ja pitkäveteinen. Väkivaltaa kyllä piisaa kun alamaailmasta tapellaan pommein ja konekiväärihyökkäyksien voimalla. Silti tarina on liian omaa kehäänsä kiertävä ja ylipitkä.

TAITEESTA VOI olla montaa mieltä. Tyylillisesti taide on vähän kuin Batman: the Animated Series tv-sarjasta. Tosin vähemmillä väreillä. Kuvituksessa on käytetty pääasiassa mustaa, valkoista, harmaata ja pääväreiksi yltävää oranssia ja punaista.

Ensin taide vaikuttaa kivalta ja uudelta. Hieman kuin Batman Synkkä voitto -sarjakuvassa jokunen aika sitten. Mutta lopulta tämäkin piirrosjälki alkaa puuduttamaan silmää. Ei todellakaan parasta valikoimista tällä hetkellä löytyvää Battista, mutta vankimmille faneille pakko-ostos.

Tarina: Greg Rucka
Taide: Shawn Martinbtough, John Watkiss
Suomennos: Petri Silas
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää