Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show


Tasalaatuista tusina tuotantoa


Pahanakin poikana tunnettu Robbie Williams julkaisi nyt juuri uutta musiikkia sitten vuoden 2013, jolloin ilmestyi hieno funkahtavan vanhahtava levy Swing Both Ways.

Nyt yhdestoista levy The Heavy Entertainment Show on ehdottomasti kuunneltava, mutta loppujen lopuksi aika tylsähtävä tekele, josta nousee muiden biisien yli vain muutama kappale.

Williamshan on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan, koska ensi syksyllä hän valtaa Tampereen Ratinan stadionin tuoreeltaan uudella kiertueellaan. Liputkin taisivat jo tulla loppuunmyydyiksi.

Levyn aloittaa levyn nimikkobiisi, joka lupaa hyvää ja vahvaa viihdyttävyyttä. Siihen se sitten melkein tyssääkin, ellei heti seuraava biisi olisi ensimmäisenä sinkkuna ilmestynyt Party Like a Russian. Kappale paranee kuuntelu kuuntelulta. Biisiin on upeasti lainattu Romeo ja Julia baletin kappaletta Montagues and Capulets, jonka vuonna 1935 sävelsi Sergei Prokofiev. Hieno on alkuperäinen kappale ja Robbien versio on kyllä herran parhaimmistoa.

Toinen sinkku Love My Life ei ole kummoinenkaan tekele. Niinkuin ei ole moni muukaan levyn kappaleista. Vaikka Robbie kuinka vakuuttelee elämänsä ihanuutta, kuuntelija ei kuitenkaan vakuutu.

Sinänsä harmi, vaikka levyn yksi tuottajista on Guy Chambers, joka on ollut kuitenkin vastuussa Williamsin useimmista hittibiiseistä.

Jos levystä haluaa saada kaiken irti, suosittelen ehdottomasti deluxe-version hommaamista, nimittäin sieltä löytyy kaksi hienoa biisiä. Time on Earth ja I Don’t Want to Hurt You, jotka mielestäni olisivat kuuluneet peruslevylle, nimittäin ne ovat parhaimmistoa.

Ja niissä Chambersin kädenjälki kuuluu selvästi Angel-teemaisesti.

Kun vuonna 1994 näin Take Thatin Helsingin jäähallin keikalla, Robbie Williams oli vain yksi viidestä ja nyt hienon soolouran rakentanut vankka viihdyttäjä. Vaikka Williamsin ääniala ei ole kummoinen, eikä laulutaitokaan varsinkaan livenä ole sieltä parhaasta päästä hän on kuitenkin valovoimainen tähti joka osaa ottaa yleisönsä vankalla otteella.

Levy vain ei ole parasta tuotantoa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää