Velhon morsian: Kore Yamazaki


Perusmangaa oudolla twistillä


Tässä kun nyt on viime aikoina lukenut monenlaista manga-sarjakuvaa, on tullut siihen tulokseen, että oikeastaan on tullut luettua vähän erilaisempaa kamaa. Velhon morsian kuitenkin edustaa pitkästä aikaa sitä ”oikeanlaista” mangaa niin hyvässä kuin huonossakin.

TARINA KERTOO nuoresta tytöstä, joka päätyy huutokaupassa kallopäisen velhon omistukseen. Velho aikoo ottaa tytöstä oppilaansa velhouden saloihin sekä myös tehdä tästä puolisonsa. Mukana kuvioissa pyörii myös muutama sivuhahmo ja paljon keijukaisia ja muita puhuvia eläimiä, lohikäärmeitä unohtamatta.

Tarina alkaa hieman hitaasti, jopa tylsästi, mutta puolessa välissä kirii hyvin kiinni ja siinä alkaa tapahtumaan yhtäkkiä paljonkin kaikenlaista mielenkiintoista. Yksi mieleenpainuva asia on esimerkiksi se, että velhon liikkuessa ihmisten ilmoilla, hän pystyy loihtimaan itsensä normaalinnäköiseksi. Koska kallopäisenä hän herättäisi turhan paljon huomiota.

HIEMAN KINKY tarina ammentaa mangapohjasta perinteikkäästi. Onhan jo nuoren tytön ja vanhemman miehen suhde hieman outo. Tarina etenee lopulta hyvin ja kuvitus on kaunista keskivertomangaa isoine silmineen ja söpöine eläimineen.

En nyt sattunut löytämään tietoa, moniko osainen tämä sarja on, mutta noin 180 sivua sisältää viisi lukua ja hieman extramateriaaleja. Toinen osa ilmestyy 17.2. Hyvää ja viihdyttävää, mutta ei tuo tullessaan oikeastaan mitään uutta.

Suomennos: Antti Valkama
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää