Saga: kuudes kirja


Avaruusoopperan tuorein osa nostaa jälleen kierroksia


Jos edellisessä osassa tapahtui pieni notkahdus alaspäin, se korjataan tässä kuudennessa osassa. Kirja sisältää luvut 31-36. Nyt tätä lukiessa ymmärtää, että edellinen kirja olikin vain esiosa ja lämmittelyä tälle nivaskalle.

Tarinankertojamme, pikkutyttö Hazel on vankina pidätyskeskus maantuntumassa mummonsa kanssa. Aikaa on jälleen kulunut edellisestä kirjasta, joten tässä tarinassa sekä siivet, että sarvet omaava tyttönen täyttä jo neljä vuotta. Hazelilla on kuitenkin oikeus opiskella, ja näin hänen ja hänen opettajansa Noreenin välille kehittyy erityinen suhde, joka johtaa siihen, että Hazel paljastaa salaisuutensa. Noreen haluaa tämän takia auttaa Hazelin pakoon laitoksesta. Toisaalla Hazelin vanhemmat Alana ja Marko jäljittävät tytärtään, kuin agentin konsanaan ympäri galaksia. Kunnes löytävät tarvittavaa infoa tyttärensä olinpaikasta.

Myös Ghüs, ”Sir Robotti” ja tämän jälkikasvu, melkein esiteini-iän saavuttanut tv-ruutupää pikku prinssikin sotkeutuvat jälleen kerran koko pelastusoperaatio vyyhtiin. Toimittaja-valokuvaaja pariskunta Upsher ja Doff taas seuraavat johtolankoja omalla suunnaallaan jossain päin galaksia. Riesakseen he saavat Tahto nimisen palkkatappajan. Ja vaikka nyt taas onkin saatettu monenmoista avaruusrotua ja vihollista samaan sumppuun, vääjäämätöntä on se, että kaikkien tiet tulevat tavalla tai toisella kohtaamaan Hazelia etsiessä.

Vaughan ja Staples loistavat kuudennessa kirjassa jälleen. Lankoja solmitaan juuri sopivasti yhteen. Pakolaispolitiikka, huumeita ja montaa muuta polttavaa asiaa käsitellään, mutta ei liian alleviivaavasti. Tarina päättyy yllätykseen ja tiiserinä kirjassa mainostetaan seuraavaa osaa lauseella: ”Phangin sota alkaa!” Eihän tässä siis taas malttaisi odottaa jatkoa.

Tämä on yksi hienoimmista sarjakuvista tällä hetkellä Suomessa. Kiitos Like!

Saga: Kuudes kirja
Tarina: Brian K. Vaughan
Kuvitus: Fiona Staples
Suomennos: Antti Koivumäki
Like

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää