Saga: Viides kirja


Avaruustarina jarruttelee hieman uusimmassa osassaan


Tämä Saga-tarinakokonaisuus on ollut niin herkullista luettavaa ja hyvää viihdettä, että se antaa myös anteeksi sen, että tämä uusin osa ei ole ihan niin hyvä kuin mitä aiemmat osat ovat todellakin olleet.

VIIME kirjassa perhe hajosi eripuolille galaksia. Marko, Prinssi Robotti IV, Ghüs ja Yuma joutuvat sietämään toisiansa hetkellisen aselevon merkeissä. Koska Markon ja Prinssi Robotti IV:n lapset ovat muualla. Heidän on siis yhdistettävä voimansa heitä etsiäkseen. Toisaalla taas Gvendolyn, Valhetassu, Sophie ja Poltto etsivät eräältä planeetalta lohikäärmeen spermaa, sillä se on ainoa parannuskeino Tahdon tilaan. Ja jäisellä planeetalla Alana äitinsä ja Hazelin kanssa ovat kiikissä Dengon ja tämän kaappaaman Prinssi Robotti IV:n lapsen kanssa. Pian paikalle saapuu myös sekalainen seurakunta jotka kutsuvat itseään nimellä Viimeinen vallankumous. Feidi trippejä, väkivaltaa, seksiä ja iso kasa uusia ruumiita.

TARINA ei hirveästi etene tässä osassa, mutta kyllä se silti koukuttaa sopivalla tavalla, että kuudetta kirjaa alkaa jo kuumeisesti odottaa. Staplesin kuvitus on edelleen nerokasta, mutta ehkäpä siinäkin on huomattavissa pientä laiskistumista, etenkin taustojen kohdalla.

Sarjan muut osat lukeneille tämä on tottakai pakollinen ostos ja hankinta kirjahyllyn täytteeksi.

Tarina: Brian K. Vaughan
Kuvitus: Fiona Staples
Suomennos: Antti Koivumäki
Like

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää