Saga: Neljäs kirja


Tarina jatkuu ja paranee


Neljäs kirja pomppaa hieman ajassa eteenpäin kolmannen kirjan tähän jälkeen. Edelleen Vaugham vetää hieman jarrua käsikirjoituksessa ja jaksaa syventää tuttuja hahmojamme juurikin sopivasti. Mutta se ei tarkoita, etteikö tätäkin osaa ahmaisisi yhdellä lukukerralla. Ja Staplesin taide on edelleenkin silmiä hivelevän kaunista katseltavaa.

Tarinan kertojana toimii edelleen Hazel, joka on erirotuisten vanhempien rakkauslapsi. Marko ja Alana ovat viimein päässeet rauhaan vihamiehiltään galaksin kauimmaiseen kolkkaan.  Marko toimii koti-isänä, kun taas Alana näyttelee naamioituneena galaksien välisessä saippuasarjassa, suositulla Aavakanavalla.

Huume nimeltä Feidi kuitenkin kiehtoo Alanaa, ja tästä saammekin aikaan kunnon perheriidan. Toisaalla Prinssi Robotti IV:n vaimo on tapettu ja juuri syntynyt lapsi kidnapataan. Ja ruumiitahan siitä syntyy kun kidnappaaja ja lastansa etsivä televisioruutupää etenevät planeetalta toiselle toinen toisen perässä.

Kaikki tutut hahmot ovat mukana, ja muutama uusi mielenkiintoinen hahmokin tuodaan mukaan. Ja pakkohan niitä uusia on tuodakin, koska Vaughanilla on myös tapana lahdata käsikirjoituksessaan niin paljon jo mukana olleita hahmoja.

Huumoria, seksiä ja rietasta kieltä. Upea pläjäys. Jatkoa odotellessa.

Tarina: Brian K. Vaughan
Kuvitus: Fiona Staples
Suomennos: Antti Koivumäki
Like

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää