CRAZY 8 DRAMA — In “Cars 3,” Lightning McQueen (voice of Owen Wilson) hits the road in an effort to reignite his career. Along the way, he finds himself in the middle of a smash-and-crash, figure-8 race, facing off against local legend Miss Fritter, a formidable school bus who—like #95 himself—doesn’t like to lose. Featuring Lea DeLaria (Netflix’s “Orange is the New Black”) as the voice of Miss Fritter, Disney•Pixar’s “Cars 3” opens in U.S. theaters on June 16, 2017. ©2017 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

Autot 3


Animaatio väsähtää liikakierroksilleen ja suvantopaikkoihin


Autot kisaavat jo kolmatta kertaa, ja tällä kertaa moottoriin on saatu puhallettua hieman virtaa väsyneen kakkososan jälkeen. Mutta kaupallisuus tässä pikkupoikien unelmaleffassa on silti liian läpinäkyvää. Salama McQueen saa rinnalleen tehostettuja ja teknisesti huippuunsa hinkattuja superautoja kilpailuihin. Ikä (?) alkaa painaa ja Salama huomaa, että aika on ajamassa hänestä ohi. Uudistua pitäisi, mutta luonto ei anna periksi.

Uusi sponsori ja uudet kujeet

Kilpa-autojen uudessa kuntosalimaisessa tsemppauskeskuksessa Salama saa vastaansa nuoren, itsekin aikoinaan kilpaurasta haaveilleen neitoauton Cruz Ramirezin. Salama kuitenkaan ei ole valmis luopumaan vanhoista jääräpäisistä harjoittelumetodeistaan, vaikka uuden teknologian ja kuntosalikuurin myötä mahdollisuudet paranisivat.

Tästä alkaa sitten matka kohti (jälleen kerran) itsensävoittamista, luovuttamista, ymmärtämistä ja toiselle mahdollisuuden antamista.

Rataa kierretään ihan liikaakin ja leffassa on vakavia puhekohtauksia niin paljon, että pienimmät katsojat alkoivat pressissä hermostuneena pyöriä teatterinpenkeillään. Aikuistakin katsojaa alkoi väsyttämään.

Näin pressinäytöksen 2D-versiona, uskoisin, että niinkuin animaatioissa yleensä 3D toimisi vauhdikkaissa ajokohtauksissa erittäin hyvin.

LEFFA on parempi, kuin täysin turha kakkososa, mutta nyt ollaan hyvin kaukana alkuperäisestä, ihan näpsäkästä elokuvasta.

Muutamat kohtaukset ovat oikeasti toimivia ja hauskoja, esimerkiksi hillybilly-romurallikohtaus, mutta muuten mennään turhan paljon rallia rata-ajoradoilla, jotka suomalaisille ovat suht tuntematon käsite ja suvantokohdat puuduttavat.

Puolikas lisätähti ehdottomasti taas huikeasta suomalaisesta duppauksesta. Varsinkin Essi Hellén Ramirezina on oiva valinta. Kaupallisuus kukoistaa jälleen kerran. Tällä kertaa legendaarisesta Salama #95 autosta esitellään jopa kolme eri versiota. Ja sitten kaikkien pikkupoikien on tottakai saatava ne kaikki versiot kaikissa mahdollisissa muodoissa.

Harmillisen tylsä jatko-osa. Jos olisi omia lapsia, en veisi heitä tylsistymään tämän leffan parissa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää