Miami


Siskokset löytävät toisensa ja hankkiutuvat liemeen.


Kotimainen elokuva tarjoilee tällä kertaa upeaa naisnäyttelijöiden taiturointia ja ihan hyvän käsikirjoituksen, joka muuttuu pikkuhiljaa ahdistavammaksi ja ilkeämmäksi.

Ohjaaja Zaida Bergroth (Hyvä poika, Skavabölen pojat) tekee hienoa työtä. Tosin käsikirjoituksessa on turhiakin kohtia, jotka eivät tuo tarinaan mitään lisää.

BAAREISSA kevyen eroottisilla tanssishowlla kiertävä Angela (Krista Kosonen) kohtaa siskopuolensa Annan (Sonja Kuittinen). Angela on velkaa rikollisille nilkeille suurehkon summan rahaa ja velkojat ovat perässä. Villin ja vastuuttoman Angelan pikkusisko on aina toivonut isosiskoa, eikä hän kieltäydykään, kun isosisko pyytää hänet mukaansa kiertämään pikku baareja, mukaan tanssishownsa. Rahaa pitäisi taikoa nopeasti, joten siskokset päätyvät kiristämään kuvilla viattomia miehiä.

Miamin ranta siintää ajatuksissa, mutta ensin pitäisi saada velkasumma kasaan ja velkoijat pois kintereiltä. Siksipä sitten on tehtävä vielä se yksi isompi kiristyskeikka. Ja hyväähän siitä ei tietenkään seuraa.

Roadmovie, kasvutarinaelokuva muuttuu loppua kohti jopa hieman inhottavaksi, eikä katsoja malta odottaa, että kuinka tässä tarinassa käy.

KÄSIKIRJOITUKSEEN on ympätty hieman turhiakin hahmoja ja sivutarinoita, mitä ei edes oikeastaan edes lopulta tarvita. Musiikkia elokuva käyttää toimivasti. Kosonen loistaa roolissaan odotetusti. Pitkässä elokuvassa ensimmäisen roolinsa tekevä Kuittinen on varsinainen löytö. Nuori nainen näyttelee huikealla pienieleisellä vimmalla. Hänestä tullaan kuulemaan jatkossakin.

Laadukas kotimainen elokuva, joka pitää otteessaan loppuun asti.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää