Napapiirin sankarit 3


Sankarukset luonnossa ja vaimo suopallon MM-kisoissa. Katastrofin ainekset käsissä


Kolmanteen osaan edennyt leffasarja luottaa samoihin hahmoihin ja samantyylisiin juonikuvioihin. Käsikirjoituksesta vastaa aiemmatkin osat kirjoittanut Pekko Pesonen ja ohjauksesta vastaa tällä kertaa Tiina Lymi.

En kauheasti edellisillekään osille lämmennyt, eikä tämäkään saanut minua kovin paljoa nauramaan. Alussa näytetään Kapun hautajaiset, joista pääosan Janne (Jussi Vatanen) saa päähänsä lähteä kuljettamaan Kapun tuhkia pitkin tuntureita, ja viettääkseen samalla retriittisen itsensätutkiskelu vaelluksen.

Kohtahan mukana ovat tutut sankarit, ja eihän siitä hyvää seuraa kun tämä kolmikko vaeltaa luonnossa. Samaan aikaan Inari vaimo lyöttäytyy ystävättärensä seuraan, firman kesäretkelle suopallon mm kisoihin. Vastuksenaan kilpailevan firman joukko. Ja koska lasten kanssa kotona olo alkaa ahdistaa, samalla voikin yrittää havitella uutta työpaikkaa. Hyvin ei tässäkään reissussa käy. Eli kumpaisetkin saavat osansa katastrofeista.

Miesten matkalla kohdataan harjoittelevia kuorolaulajia ja naturistivaeltajia. Syödään taikasieniä ja tottakai yksi telttakin tulee räjäytettyä. Vaimo saa suopallo kisoissa vaivoikseen tutun kiusanhengen Pikku-Mikon ja aiheuttaa muutaman muunkin pahan väärinkäsityksen Myös ensimmäisen osan digiboxi on kirjoitettu tarinaan mukaan oleellisesti.

Näyttelijäntyö on toimivaa, samoin ohjaus ja kuvaus. Käsikirjoitus on ihan ookoota seurattavaa ja musiikkia hyödynnetään oivallisesti. Silti leffa onnistuu kuitenkin venymään ylipitkäksi.  Vaikka jotkut kohtaukset ovatkin ihan hauskoja, eivät ne kuitenkaan kovin paljoa jaksa naurattaa. Varmasti hyvä jatkumo edellisten osien faneille, mutta minua tämä ei kovin sytyttänyt.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää