Justice League


Isoa rymistelyä valitettavan perusmeiningillä


Olen useamman sarjakuvakirjan Justice Leaguea arvioinut ja tykkään kutsua heitä suomennetuilla nimillä, niin aion tehdä tässäkin leffa-arviossa. Kuten trailerien pohjalta pelkäsinkin, elokuva ei luvannut liikoja ja se valitettavasti kävi toteen. Batman V Superman  antoi jo viittauksia ja pohjustusta tälle rainallle.  Näyttelijät ja roolitus kyllä toimii, mutta pääpahis oli kyllä sellainen tämä on jo nähty sata kertaa -luokan perusmaailmanvaltaaja. Teräsmies-twistikin on yllättävän laimea.

LEFFA alkaa vanhoilla kuvanauhoilla Teräsmiehestä, mutta kun hän on kuollut, maailma on pikkuhiljaa menettämässä toivoaan ja vaipumassa synkkyyteen ja väkivaltaan. Juuri tällöin maailmojen valloittaja Steppenwolf katsoo tilaisuutensa tulleen. Kolme voimalaatikkoa pitää anastaa Amazoneilta, Atlantislaisilta ja yksi on kätketty ihmisten keskuuteen.

Ensimmäinen puolisko kertoo, miten Batman (Ben Affleck), apunaan Ihmenainen (Gal Gadot), kerää Oikeuden puolustajina tunnetun joukon kasaan. Mukaan saadaan Salama (Eztra Miller), Vesimies (Jason Momoa) ja Kyborgi (Ray Fisher).

Epäsuhtaisen joukkion kykyjä esitellään ja hieman keskenäänkin nahistaan. Varsinkaan kun Teräsmies ei ole johtamassa joukkua, koska makaa siellä maan alla arkussaan. Ja loppupuoli elokuvasta sitten taistellaan Steppenwolfia ja tämän lentävää ötökkälaumaa vastaan. Tarkoituksena pysäyttää Pohjois-Venäjältä alkava maailmaa helvetilliseksi muokaava voimalaatikoista lähtöisin oleva supervoima. Kuulostaako tutulta? Sitä se kyllä onkin. Aika monta kertaa jo nähtynä.

© 2017 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. AND RATPAC-DUNE ENTERTAINMENT LLC

ELOKUVA sinänsä on ihan näyttävän näköinen, suurimman osan ajasta. Pressi näytettiin 3D:nä mikä ei tuonut siihen mitään erikoista, enemmänkin teki vain tehosteista suttuisen ja halvannäköisiä.  Mutta kyllähän se näyttää coolilta, kun äijät (ja Ihmenainen) paiskovat turpaan oikein olan takaa. Ihmenainen nähtiinkin jo omassa hyvässä elokuvassaan.

Hän ei paljoa esittelyjä kaipaa ja puiseva Affleck jo kahdessa edellisessä lämmittely elokvassa, hänestäkään ei sen enempää tarvinne sanoa. Fisher tekee suomessa hieman tuntemattomasta Kyborgista ihan loistavan hahmon. Hänhän osaa siis kaiken mikä liittyy koneisiin ja elekrtoniikkaan. Näppärä tyyppi kun on, pääsee helposti kaikkiin maailman tiedostoihin.

Leffan hauskimmat sutjautukset on annettu porukan kuopuksen, eli Salaman suuusta kuultaviksi. Miller on tehnyt nuoresta iästään huolimatta hemmetin hyviä rooleja, eikä hän tässäkään jää muiden jalkoihin. Mutta kyllä itse ainakin pidin Momoan Vesimieshahmosta eniten. Momoa on oiva valinta tähän rooliin, enkä kyllä malta odottaa Aquamanin omaa piakkoin tulevaa leffaa. Hahmo on karski, sopivan narsistinen ja vetää viskiä kuin vettä vaan. Ja Vesimiehen vedenalaiset taistelukohtaukset olivat leffan parasta antia.

Elokuvaan on yritetty ahtaa myös viimeisimmistä pätkistä puuttunutta huumoria. Pääasiassa aika huonolla menestyksellä ja osa jopa hyvinkin tahattomia. Mutta kyllä mua ainakin Uinu uinu lemmikkini, Dostojevski ja Pieni merenneito -vitsit naurattivat.

Perusactionpätkä, mutta kyllä Marvel edelleenkin on kuningas sarjakuvaleffojen saralla.  Ihan hyvää viihdettä, mutta eipä tästä mitään mihinkään aivolohkoon jää muisteltavaksi.  Oli pakko ihan tarkistaa, mitä annoin tämän esiosalle, näköjään 2,5/5.

Valitettavasti saman lukeman saa tämäkin, vaikka onkin himpun verran parempi, mutta ei kuitenkaan 3/5 arvoinen.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää