Thor: Ragnarok..Hela (Cate Blanchett)..Photo: Jasin Boland..©Marvel Studios 2017

Thor: Raknarök


Hauskaa, järjetöntä ja ihan viihdyttävää


Marvel universumin leffat ovat parantuneet kerta kerran jälkeen, toisin, kun DC:llä menee hieman huonommin. Pelottaa valmiiksi jo tuleva Justice League elokuva. Trailerit eivät hyvää lupaa. Tosin olihan Ihmenainen upea. Ei kyllä tämä, jo kolmannen Thorinkaan trailerit paljoa luvanneet. Mutta onneksi leffa on hyvä ja varsinkin hauska.

Luulin, että Deadpoolin eka leffa olisi ollut hauskinta Marvelia, tsot tsot, tämä on. Suorastaan ihmettelen, että mitä uutta saavat Deadpool 2 aikaiseksi. Onhan siinä mukana sentään vakavamielinen Cable.  Juoni nyt ei toisaalta ole kummoinen, eli mielestäni tämä on sellainen välielokuva, turha, mutta mainio.

Loki (Tom Hiddleston) ja Thor (Chris Hemsworth) tapaavat tappavan siskonsa Helan (Cate Banchett) joka haluaa Asgardin valtiattareksi, nyt kun Odin on kuollut.

Valheiden ja ukkosen jumalveljesten on yhdistettävä voimavaransa kamalaa siskoansa vastaan. Thor loikkii siellä täällä, käyden mm gladiaattorisotaa Hulkia (loistava Mark Ruffalo) vastaan kieron Grandmasterin (Jeff Goldblum, huikea rooli) taisteluareenalla. Monta mutkaa matkassa. Kieroilua ja taistelua. Varsinkin kun Thor joutuu luopumaan pitkistä kutreistaan ja Hela murskaa Mlöjner vasarankin. Huikeasti mukaan on saatu Surtur-hahmo ja Fenris-susi. Thor sarjakuvista tuttua kamaa.

Ihan huikeaa!

Leffa toimii alusta loppuun ihan kybällä. Vauhtia riittää, ja huumoria. Thorista ja muistakn hahmoista on saatu esiin hauskat puolet, kuitenkaan vakavia hahmoja pieruhuumorilla pilaamatta. Jätetään se siihen Deadpool 2 osaan sitten?

Räikeä kasariväritys ja liekehdintä täyttää elokuvan ja sen mukaisesti ihan saakelin kova electrosoundi soundtrackissa. Himmeen kovaa musaa.

Hemsworth on paikkansa Thorina todellakin ansainnut, ja ihan jäätävän hyvä Hiddleston tekee ärsyttävän ihanana Lokina jälleen mallikkaan suorituksen. Blanchett on juuri se Hela, jonka pikkupoikana opin sarjakuvissa näkemään. Kaunis, kova ja  julma. Paha mikä paha. Hieman häiritsee, että kuvamanipuloinnilla jo varttuneempi näyttelijätär on saatu näyttämään sileältä kolmekymppiseltä. Mutta kenen muun äänen voisitte luulla sopivan kuollleiden valtakunnan jumalattarelle?

Nyt mennään kyllä kovilla. Mainio, huikea, liian hauska, uskomaton.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää