KATHRYN HAHN, MILA KUNIS, and KRISTEN BELL in A BAD MOMS CHRISTMAS

A Bad Moms Christmas


Ensin tulivat pahat äidit, nyt tulevat vielä ilkeämmät äitien äidit


Suorastaan erikoinen vuosi. Tämä on jo toinen komedia, mistä olen tänä vuonna tykännyt. Siis ihan aidosti. Ensin tuli hihiteltävä Baywatch ja nyt Bad Moms jatko-osa. Sitä ensimmäistä en ole nähnyt, mutta lupaan sivistää itseäni piakkoin ja katsoa senkin, koska en ihan päässyt perille kaikista henkilöistä ja menneestä, mitä on tapahtunut.

Varmasti tämän voi myös katsoa ihan omana leffanaankin, mutta kannattaa muistaa, että koska tämä kriitikko arvio komedioita ihan omassa sarjassaan, antamani arvio juuri tässä kategoriassa pitää paikkaansa, ei normaalien elokuvien kohdalla.

Kaikki kolme pahaa mammaa saavat äitikultansa luokseen jouluksi. Carlan (Kathryn Hahn) äiti on juoppo ja pilviveikko, Isis (Susan Sarandon), joka pelaa kaikki rahansa, ja se on ainoa syy miksi hän aina monien vuosien jälkeen tulee tytärtään tapaamaan, lainatakseen rahaa. Kiki (Christen Bell) saa luokseen pelottavan läheisriippuvaisen äitinsä Sandyn (Cheryl Himes). Äiti kulkee tyttärensä kuvia vatteisiinsa painatettuna ja on jopa leikkauttanut ja värjäyttänyt samanlaiset hiukset. Pahin kaikista on kuitenkin hirmuinen kontollifriikki äiti Ruth (Christine Baranski), joka saapuu sekoittamaan tyttärensä suunniteleman rennon joulun yrittämällä pönköttää omaa egoaan, tekemällä mielestään kaikkien parhaan joulun. Tämä ei tietenkään Amylle (Mila Kunis) sovi.

Pahat äiteet päättävät kukin ottaa taas kerran ohjat omiin käsiinsä ja pelastaa joulunsa ja siinä sivussa perheensä. Hyvää ei millään tavalla seuraa, kun ensin vedetään kauppakeskuksessa pleksit ja sitten lähdetään pelastamaan omaa joulua. Äideistä viis.

Käsikirjoitus sinänsä on aika kliseinen, mutta kyllä sinne muutama nokkela kohtaus väliin mahtuu ja monta suomentajalta leikkauspöydälle jäänyttä hihitystä aiheuttavaa kommenttia ja sanaleikkiä.

Elokuvan parhain ja samalla myös oudon kaunein kohtaus on, kun Ty Swindel (Justin Hartley, parhaiten Smallwillen Green Arrowina tunnettu) tulee Carlalle kauneushoitolaan vahauttamaan pallinsa ja peppureikänsä. Onhan  hän sentään menossa strippaava joulupukki kilpailuun.Hauska kohtaus on myös psykiatrin (Wanda Sykes) vastaanotolla, jossa Kiki ja Sandy puivat sairasta suhdettaan, sekä erittäin nolostuttava kohtaus Sandyn makuuhuoneessa.

Ja kyllä siellä niitä mainioita kohtauksia on paljon. Tosin suurin osa on vain, että ensin otetaan huikkaa ja sitten lähdetään hidastettuna kävelemään, hittibiisin pauhatessa taustalla, ja samalla tehdään jotain muka tyttömäisen hauskaa, mitä äitinä ei saisi tehdä. Väitän kuitenkin, että tämä oli mielestäni kuitenkin yksinään leffana hauskempi kuin kaikki kolme tylsää Kaamea kankkunen -elokuvaa yhteensä. Olkaa mitä mieltä vain, mutta niiden huumori ei minuun uppoa kertakaikkiaan.

Mutta jos äidit olivat ehkä ensimmäisen osan vetonauloja, niin kyllä nyt iäkkäämpi narttulauma vetää pisteet kotiin tässä pätkässä. Kamalia hahmoja. Freud kääntyisi haudassaa kaikkine äitikomleksiensa kanssa, sen verran mainioita karikatyyrejä nämä hirviöäidit ovat. Himes on kyllä ihanan äklö ja puistattavan pelottava kaikessa ylisiirappisuudessaan.

Sarandon nyt on aina hyvä rooleissaan ja myös tunnetusti hyvä koomikko. Nytkin hän pääsee revittelemään kunnolla rokki-isoäiti roolissaan. Baranski on tottunut näyttelemään karskeja nais- ja äitihahmoja. Nyt hän lienee huikeimmillaan! Psycko mom! Jopa Sarandonin hahmo huudahtaa tälle.  Tällaista äitiä, anoppia tai mummoa ei kukaan haluaisi kontolleen.

Pakko vielä hieman piikittää tätä kuuden naisen laumaa. Pelottavasti näyttää siltä, että Mila Kunis on ehkä ainoa, johon kirurgin veitsi ei vielä ole uponnut. Sen verran kiristystä, tiristystä ja täytettä kaikista muista löytyy, jopa myös Amyn isän hahmosta (Peter Gallagher).

Tottakai kaikkien välit tulehtuvat ja niitä sitten puidaan äitien kesken, tyttärien kesken ja äitien ja tyttärien kesken, ja sitten lopussa vollotetaan ja joulukin ja perhesuhteet tuli pelastettua. Toimivaa kelpo viihdettä. Ja onko seuraavaksi sitten vuorossa Bad Grannies elokuva?

Ps. Katsoin vuorokauden myöhemmin ensimmäisen osan. Se oli tosi laimea ja löysä tähän verrattuna. Sille antaisin just ja just ehkä 1,5/5 Joskus jatko-osissa on enemmän munaa, tai no tämän ollessa kyseessä, vaginaa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää