EveryDay_Day18_PStranks_05271.ARW

Every Day


Teinileffa hyvällä idealla


Tällaisia kunnon teinileffoja tarvitaan aina ajoittain. Oli se sitten Grease, Pretty in Pink, Breakfast Club, Twilight tai joku muu. Nyt yritetään eräänlaisella, hyvin pienellä scifitwistillä tuoda ihanan romanttinen teinielokuva meidän lastemme silmien alle. Leffan idea on loistava. Harmittaa vaan, että elokuvassa on todella outoja käsikirjoituksellisia bugeja.

Eräänlainen ”sielu”, joka kutsuu itseään nimellä A, herää joka aamu uudesta ikäisestään kehosta. Oli se sitten noin kuusitoista vuotias poika tai tyttö, ja viettää päivän tämän kehossa. Hän tietää ja tunnistaa oman itsensä plus vierailemansa kehon ajatukset ja tapahtumat. Vieras keho muistaa vain hämärästi blurrina sen päivän.

A tapaa tytön ja ihastuu. Siitä alkaa mahdoton ja tuhoon tuomittu rakkaustarina. Tyttö kyllä hyväksyy sen, että sielu ja ajatusmaailma menee ruumiin ja ulkonäön edelle. Vahvointa on yhteinen side, ulkonäköön katsomatta. Kunnes A eräänä aamuna herää liiankin oikeanlaisessa kropassa. Idea on ihan huikean hyvä! Pakko lukea tämä kirja.

VALITETTAVASTI elokuvassa on useampi ongelma. En tiedä mitä käsikirjoituksen ja leikkauspöydän välissä on oikein tapahtunut? Itse tuottajan tai ohjaajana en olisi päästänyt tällaista levitykseen.

Elokuvassa on monta kohtausta, joilla ei ole yhtään mitään merkitystä millään lailla, monta henkilöä, jotka ovat ihan täysin turhia! Monta alkavaa juonenkäännettä ja ihmissuhdedraamaa, jotka eivät johda yhtään mihinkään, ja niitä ei edes selitetä. Ja nyt ei ole edes kyse mystillisestä taide-elokuvasta vaan ihan turhasta teinikakkaleffasta.

Outoa kerrassaan. Ehkä saamme joku päivä ”nauttia” tästä extented version? Näyttelijät ovat ok. Ihan never höörd tyyppejä, mutta A pääsee revittelemään lukuisilla hahmoillaan. Kivoja suorituksia mainiolta tulevilta ehkä näyttelijöiltä. Jos toteutus olisi ollut parempi, niin tässä olis ollut mahdollisuuksia vaikka mihin. Mutta nyt ohjaus ja melkein kaikki kusee.

Silti, olin iloinen, että näin tämän. Pakkohan tällaiselle teinihömpälle on antaa pisteitä. Ja vaikka loppu olikin ihan surkean huono, ehkä vähän pyyhkäisin silmäkulmaani.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää