Spy_D40_05867.ARW

The Spy Who Dumped Me


Feminiininen vakoilutarina on täynnä naisenergiaa


Alunperin pelkäsin meneväni katsomaan jonkin sortin Mies ja alaston ase -iloittelua, joka ei ole kovinkaan meikäläisen komediatyyppiä. Onneksi kyse onkin ihan hauskasta kesäkomediasta, jossa on aika alleviivattu feminisminen ote, eikä ollenkaan huonolla tavalla. Ohjaaja Susanna Fogel (Chasing Life, Joni & Susanna) selkeästi haluaa ravistella miesvaltaista komediaskeneä.

Audreyn (Mila Kunis, 70’s Show, Nouseva Jupiter, Bad Moms) poikaystävä on teillä tietymättömillä, vaikka synttäreitäkin pitäisi viettää. Audreyn paras kaveri Morgan (Kate McKinnon, Saturday Night Live, Ghostbusters) lohduttelee ja käskee unohtamaan koko tyypin.

Pian käy ilmi, että poikaystävä Drew (Justin Theroux, Nainen junassa, Mullholland Drive) onkin salainen agentti. Ennen kuolemaansa hän onnistuu antamaan Audreylle muistitikun sisältävän matkamuistopokaalin, jonka tiedoilla tottakai maailma pelastetaan.

Neitosten matka vie Eurooppaan, jossa kohelluksilta ei voida välttyä. Perässä sinnittelee  monenmoista agenttia ja palkkatappajaa. Komeasta Brittiläisestä Sebastian (Sam Heughan) agentistakaan ei tiedä, onko tämä hyvien vai pahojen puolella. Kun ex-poikaystäväkin vielä pomppaa uudestaan kuvioihin, on koko kaaos valmis.

Elokuva leikittelee jenkkien vähäisillä kokemuksilla ja tiedoilla, heidän euroopan tuntemuksellaan. Hienosti myös pelataan sillä, että kuka oikeasti on pahis ja kuka lopulta ihan oikeasti hyvis.

Toki paljon kliseitä ja varmoja tunnettuja elementtejä elokuvaan on ahdettu, mutta silti se antaa monet makeat naurut ihan uusilla vitseillään.

Jonkilainen pienehkö budjetti näkyy elokuvassa, samoin kuin sekin, että naisohjaaja on vasta tehnyt muutaman leffan. Onneksi Kunis suurine silmineen on monen vuoden tv-työskentelyllä saavuttanut varman komedienne ominaisuuden. Melkeinpä kuitenkin väitän, että McKinnon antaa kuitenkin katsojille pienieleisesti paremmat naurut.

Gillian Anderson on hyytävä pienessä roolissaan vakoojien pomona. Hyvää kesähömppää ja tyttöenergiaa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää