Oikeuden puolustajat 2 – Epidemia


Sankarit kohtaavat pelkotiloja ja cyberhyökkäyksen


Tämäkin DC-universumin uudestisyntyminen julkaisu jatkaa näppärästi Oikeuden puolustajien hyvin alkanutta uutta kertoma kautta. Mutta vaikka jatkumo onkin hienosti kirjoitettu, se ei aivan yllä ensimmäisten viiden numeron tasolle.

Ensin saamme lukea kaksiosaisen tarinan, jossa jo voitetuksi luultu olento ottaa joukkiomme jäsenet yksitellen valtaansa usuttaen heidät toistensa kimppuun. Kaikki tuntevat vihaa, ahdistusta ja pelkoa. Teräsmies tuntee valtavaa angstia Batmania kohtaan. Treffeille päätyvät Salama ja Jessica Vihreä lyhty tuntevat suurenneltua epävarmuutta ja pelkoa suhteen suhteen jne. Tarinan lopuksi Jessica päättää ottaa hieman etäisyyttä Oikeuden polustajista, joten jäljelle joukkioon jää vain Baz Vihreä lyhty.

Tarina on ihan mielenkiintoinen, hieman latteahko tosin.

Seuraavaksi tarjoillaan neljän lehden mittaisen Epidemia tarinakokonaisuuden. Alku vaikuttaa lupaavalta. Outo cyberhyökkäys valtaa Kyborgin toiminnot, ja samalla pudottaa Oikeuden puolustajien tukikohtana käytetyn sateliitin kohti maata. Batmanin lepakkoluolan koko tietotekniikka hullaantuu saattaen Lepakkomiehen ja palvelija Alfredin kuoleman vaaraan. Lopulta myös joukkion ainoan Vihreän lyhdyn Bazin sormus saa cyberviiruksen, joten kaikkien on toimittava Bazia vastaan.

Lopulta selviää, mistä tämä Henki niminen ohjelma on peräisin. Henki on ehtinyt kuitenkin luvata Oikeuden puolustajien tappamisesta huikean palkkion, ja kohta kaikki superkonnat ovatkin heidän kimpussaan, siviilien elämiä kaihtamatta. Tämä lällärimäinen ja liiankin ”niin nähty” taistelu onkin koko kirjan heikoin lenkki.

Sinänsä kiinnostavat elementit kummassakin tarinassa onnistutaan hieman vesittämään. Myös taide vaihtelee hemmetin hyvästä jopa persoonattoman tylsään. 

Siltikin jään innolla odottamaan jatkoa. Jospa tästä vielä noustaan ensimmäisten numeroiden tasolle? 

Kirjoittaja: Bryan Hitch
Kuvittajat: Neil Edwards, Jesus Merino, Matthew Clark, Tom Derenick
Suomennos: Antti Koivumäki
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää