The Suicide Squad: Suicide Mission

5/5

Copyright: © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc.
All Rights Reserved.

Photo Credit: Courtesy of
Warner Bros. Pictures/™ & © DC Comics

DC:n sarjakuvan elokuvaversio tekee täydelliset tarantinot

Tämä oli se buustaus mitä DC tarvitsi. Sarjakuvansa valkokankaalle eittämättä kamalalla kuralla siirtänyt, maailman toiseksi suurin sarjakuvayhtiö on jo vuosia rypenyt oudossa ”muka” synkissä tai muuten vain kehnoissa elokuvien ketjussa.

Mutta! Kas kummaa. Tarvittiin Marvelin Guardians of Galaxyn ohjaaja tarttumaan puikkoihin, eli apua kilpailijalta. James Gunn tekee täydelliset tarantinot ja pistää DC:n elokuvatuotannon heittämään hiprakasti häränpyllyä. Täysin oikeanlainen freesaus tähän väliin.

Ensimmäinen Suicide Squad -leffa oli täysi fiasko, kuten aiemmin olen kirjoittanutkin ja Harley Quinnin spin-off oli potaskaa. Olisiko tämä jopa ensimmäinen DC-leffa, jonka mielelläni menisin katsomaan jopa uudestaan elokuviin Olisi. Nyt haistatetaan Marvelille keskisormea monellakin tavalla sekä kirjaimellisesti käsikirjoituksessa että leffan teon taidokkuudessa. 

Olisiko tämä jopa ensimmäinen DC-leffa, jonka mielelläni menisin katsomaan jopa uudestaan elokuviin Olisi.

Taas kerran kootaan joukko outoja vankeja, yli-inhimillisine voimineen, ja laitetaan pienelle saarivaltiolle hoitamaan uhka, joka uhmakkaasti uhkaa Yhdysvaltoja. Nooh.. ensimmäinen missio ei ihan mene toivotulla lailla. Harley Quinn (Margot Robbie) jää vangiksi, ja toisen hieman, khih, paremman organisoidun joukkion on sekä vapautettava Harley että pelastaa maailma uhkaavalta avaruusmeritähdeltä (kyllä. Luit aivan oikein). Ja siinä sivussa pelastaa uudestaan maailma ja varsinkin USA. 

Joukkio on huima. Mahtava ja aina loistava Idris Elba Bloodsportina, jyhkeä John Cena Peacemakerina, ruotsalaisvahvistus Joel Kinnaman tekee täydellisen Rick Flagin, (tunnistaako kukaan näitä hahmoja?), Daniela Melchior on mainio Ratcatcher2, aina yhtä hyvä Daniel Dastmalchian on todella outo hahmo äitikomplekseineen Polka-Dot miehenä ja syväkurkku Sylvester Stallone antaa äänensä älyllisesti yksinkertaiselle Kuningas Haille. Eli mitä mä just näin? En ainakaan elokuvaa, jossa juoni olisi pääosassa.

Joskus näinkin. Kerrankin actionleffa, jossa hahmot ovat tärkeämpiä kuin juoni. Tällaista ei usein näe. Yleensä vain pelkkää toimintaa, vailla minkäänlaista hahmosyvyyttä. James Gunn kokeili tätä jo Quardians of the Galaxy leffoissa, mutta nyt hän vie kokeensa loppuun. Ja tulos on täydellinen.

Leffa on sopivan synkähkö, ihanan verinen, helvetin hauska ja täydellistä viihdettä. En muista, milloin olisin näin paljon elokuvissa nauranut, sekä viihtynyt. Sillä lailla oikeasti.  Näyttelijävalinnat on tehty tasan tarkkaan huikeasti ja mitoitusten mukaan. Nappi suorituksia kaikki. Paitsi en edelleenkään näe Margot Robbieta Harley Quinnina. 

Soundtrack on puhdasta kultaa. Ohjaus luistaa upeasti. Hemmetin hyvät näyttelijät. Ja reilu pari tuntia hujahtaa ihan tuosta vaan kevyen mustan huumorin saattelemana.

Hyvä DC! Te olette oppineet jotain. Vaikka hahmot ovat outoja, niiden tarvitseekin olla. Ei aina tarvita Teräsmiestä tai Wonder Womania paikalle. Nyt hitto vie tällaista tykitystä lisää! 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää