(L-R): Dwayne Johnson as Frank Wolff, Emily Blunt as Lily Houghton and Jack Whitehall as MacGregor Houghton in Disney’s JUNGLE CRUISE. Photo courtesy of Disney. © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Jungle Cruise

4/5

Kuva: © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Oletko valmis vauhdikkaalle matkalle Amazonin viidakkoon?

Disney jatkaa vahvojen liveactionelokuvien sarjaa uudella Jungle Cruise elokuvallaan. Eksoottiseen ympäristöön sijoittuva seikkailu perustuu Pirates of the Caribbean -saagan tavoin Disneyn teemapuistojen kohteeseen. Ensimmäinen Jungle Cruise avautui jo vuonna 1955 Disneylandissä. Huvipuistolaitteen tarina seikkailusta Amazonilla herääkin eloon Jaume Collet-Serran ohjaamana reiluna kaksituntisena toimintaseikkailuna. 

Jungle Cruise vie pelottoman tutkija Lily Houghtonin (Emily Blunt) ja tämän veljen MacGregorin (Jack Whitehall) unohtumattomalle risteilylle ränsistyneellä jokilaivalla ja tämän omaperäisen kapteenin Frankin (Dwayne Johnson) matkaan. Turisteja ketkuttava Frank laukoo puujalkavitsejä ja kuljettaa seikkailijat etsimään salaperäistä puuta, jonka taianomaisten kukkien terälehdillä on erityisiä voimia. 

ELOKUVASSA YHDISTETÄÄN näyttäviä toimintakohtauksia, huumoria sekä pientä romanttista vivahdettakin. Jungle Cruisen parasta antia onkin monimuotoinen huumori klassisesta slapstick-koheltamisesta aina kieroutuneen mustaan huumoriin saakka. Aikuistakin yleisöä naurattava tummasävyinen huumori oli selvästi läsnä jo aiemmin tänä vuonna julkaistussa Cruellassa, ja Disney jatkaa tällä hyvällä linjalla edelleen. Emily Bluntin ja Dwayne Johnsonin henkilökemia toimii ja he kuljettavat tarinaa hyvällä tempolla eteenpäin. 

Kaksituntinen elokuva sisältää jonkin verran ylipitkiä kohtauksia sekä elokuvatyylillistä hyppelyä, joka saa tuntumaan elokuvan ajoittain pitkästyttävältä, toisinaan hieman keskeneräiseltä. Osa tietokonegrafiikasta ja green screen -kohtauksista näyttävät myös totuttua heikkolaatuisemmilta. Voi olla, että elokuvan muovisuus selittyy sillä, että K12-merkinnällä tavoitellaan koko perheen seikkailun statusta. Elokuvassa on jännittäviä ja iljettäviäkin kohtauksia, mutta veri ei roisku.

James Newton Howardin musiikki on Disney-uskollista maalailevaa ja suurieleistä Hollywood-sinfoniaa. Yllättävän twistin kokonaisuuteen tuo elokuvassa kaksikin kertaa esiintyvä, ennen kuulematon ja täysin uusi versio Metallican legendaarisesta Nothing Else Mattersista. 

Jungle Cruise on nähtävissä sekä elokuvateattereissa sekä Disney+ Premier Access -suoratoistopalvelussa. 

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää