Pokémon: Detective Pikachu


Taskumonnit meidän maailmassamme toimivat yllättävän hyvin


Tämä on varmasti monen vähän vanhemmankin paljon odottama elokuva. Muistot ensimmäisistä Pokémon peleistä tai keräilykorteista saavat varmasti menemään leffaan. Eikä myöskään kännykkä livepeli Pokémon Go yhtään hidasta kassavirtojen tahtia sekään.

Pääsankarimme Tim (Justice Smith) kuulee etsivä isänsä menehtyneen oudossa onnettomuudessa Ryme-cityn lähettyvillä. Ryme on kaupunki, jossa taskuhirviöt ja ihmiset saavat asua ja elää tasa-arvoisina keskenään. Toki monella ihmisellä silti on yksi Pokémon ”lemmikkinään”. Isän kuolema ei olekaan ihan niin yksonkertainen juttu. Tim saa avukseen puhuvan Pikachun (äänenä Ryan Reynolds) selvittämään mysteeriä, johon kuuluu salaperäinen tutkimuslaboratorio, siellä tutkittavat monnit ja tietenkin maailmankaikkeuden ehkä voimakkain Pokémon Mewtwo. Toki mukana pyörii nuori toimittajaharjoittelija Kathryn (Lucy Stevens) ja lukematon liuta erilaisia monstereita, jotka R-kaasua nautittuaan muuttuvat raivopäisiksi. Yllätyksistä vastaavat jättimäiset Torterrat ja pahiksiksi valjastetut Greninjat. Mr Mime vastaa elokuvan hauskimman Pokémonin roolista ja muodonmuuttaja monnilla Ditolla on ratkaiseva rooli. 

Leffa on laadukkaasti teknisesti toteutettu. Pokémonit istuvat ihmismaailmaan yllättävänkin hyvin. Pikachu osaa olla ärsyttävä ja hellyyttävä. Tosin jos yrittää bongata leffasta kaikki monnit, tekemistä riittää. Sen verran niitä kuvassa koko ajan pyörii, suorastaan laumoittain. Paljon tuttuja hahmoja, mutta myös monta uutta. Katsojalta todellakin vaaditaan hieman asiaan perehtyneisyyttä.

Käsikirjoitukseen olisi voinut satsata hieman enemmän. Nyt se on hyvinkin perinteinen nuoremmille tehty action pätkä kliseisine käänteineen ja arvattavine ratkaisuineen. Myös muutamia turhia, oikeastaan mihinkään johtavia kohtauksia leffasta löytyy.

Huumoria on, ja siitä vastaa tietysti tuttuun tapaan Reynolds. Pääsankari teiniparissa ei hirveästi ole karismaa.

Kyllä tämä ihan hyvästä viihteestä käy, ja pitänee toisenkin kerran katsastaa läpi, että tunnistaa sieltä ne kaikki Pokémonit.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää