NW_03085_RAnne Hathaway stars as Josephine Chesterfield and Rebel Wilson as Penny Rust in THE HUSTLE, a Metro Goldwyn Mayer Pictures film.Credit: Christian Black / Metro Goldwyn Mayer Pictures© 2018 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

The Hustle-Ammattihuijarit


Kahden komediennen huijarikomedia toimii ihan mainiosti


Remaken remake elokuva jyrää tällä kertaa naisvoimalla. Ensin oli vuoden 1964 elokuva Kuin kukot orrella, ja vuonna 1988 tehtiin Herrasmies huijarit. Nyt saamme The Hustle-Ammattihuijarit valkokankaalle. Äkkiseltään naiskomediasta tulee mieleen viime vuoden ihan onnistunut hassuttelu The Spy who Dumped me. Tässä on jotain samankaltaista. Mutta vielä enemmän mieleeni muistuu takavuosien leffa Heartbreakers, joka pitäneekin kaivaa leffahyllystä uudelleen katseluun.

Rebel Wilson (Pitch Perfect -elokuvat) esittää tuttuun tapaansa naishuijaria, joka nappaa pieniä summia miehiltä. Hän kuitenkin törmää Anne Hathawayn (Paholainen pukeutuu Pradaan) hahmoon, joka on tehnyt huijaamisesta taidetta, ja näin tienannut itsellensä miljoona omaisuuden. Parivaljakko päätyy ensin huijaamaan yhdessä, mutta rahariidan vuoksi vetävät herneitä neniinsä ja päättävät taistella keskenään rikkaiden suosiman pikkukaupungin huijauskuningattaren tittelistä. Kohteeksi joutuu nuori appin luoja nörtti (Alex Sharp). Ensin tarkoitus on viedä hänen rahansa, mutta panokset kovenevat, kun naikkosten pitäisi vielä kaataa hänet sänkyyn. Tottakai myös rakkaus puskee kuvioihin, ja kunnon ”kuka lopulta huijaa ketäkin” elementit.

Elokuvaa ei voi syyttää liian originaalista juonellisesta käsikirjoituksesta. Ettei tähän mitenkään vaikuttaisi uudelleen ja uudelleen lämmittely? Tilannekomiikassa onnistutaan suurimman osan ajasta, mutta elokuvan hauskuus ja tenho ovat hyvässä dialogissa. Letkautuksille saa nauraa ihan tosissaan. Varsinkin tilanne on saatu jotenkin hauskasti käännettyä, että vaikka Wilson on Hathawayta oikeasti pari vuotta vanhempi, Hathaway saa leffan vanhan naisen roolin, ja siitä revitään paljon hyviä, ikään liittyviä, ihanan ilkeitä sutjautuksia. Wilson ja Hathaway ovat hyvä pari, ja saavat toisistaan paljon irti hyvällä kemialla. 

Mainio sopivan ilkikurinen hyväntuulen elokuva, jonka voisin kyllä jopa katsoa toisenkin kerran. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää