Kun jälleensynnyin hirviönä 1

4/5

Luoja: Fuse
Manga: Taiki Kawakami
Hahmosuunnittelu: Mitz Vah
Suomennos: Kim Sariola
Sangatsu Manga

Mielenkiintoista limahirviömangaa

Japanilainen manga jaksaa yllättää joka kerta tarinallisesti. Nyt alkava Kun jälleensynnyin hirviönä aloittaa kyllä aivan uudenlaisen tarinakokonaisuuden sekoittaen monenlaista fantasiaa, hiisimeen, haltioineen, hirviöineen ja peruslimoineen.

Heti alussa melkein nelikymppinen Mikami kuolee puukotuksen uhrina ja uudelleen syntyy, jossain uudessa paikassa limaklönttinä. Japanissa limaa yleensä pidetään enemmän söpönä, kuin ällöttävänä, varsinkin mangassa.

Pian päähenkilömme limaklöntti oppii uusia asioita. Aluksi se kehittää itseään sulattamalla itseensä kasveja. Pian tavataan yksi neljästä maailman lohikäärmeestä, myrskylohikäärme Veldora, jolta lima oppii paljon uusia asioita. Veldora myös nimeää päähenkilömme Rimuruksi.

Lörts. Luis. Plats. Ziuung. Paljon onomatopoeettisia liman liikkumista kuvaavia sanoja.

Rimuru lähtee synnyinluolastaan maailmalle, sulauttaen itseensä erilaisia eläimiä ja hirviöitä, oppien näiltä jokaiselta uusia hyödyllisiä kykyjä.

Lopulta hän kohtaa kylällisen hiisiä, jotka aistivat Rimurussa suurta voimaa, auraa. 

Hän auttaa kyläläisiä taistelemaan vihollisiaan Hurjasusia vastaan. Pian kyläläiset alkavat myös kehittyä, muokkaantua ruumiillisesti. Rimurusta tulee eräänlainen kylänjohtaja, rinnallaan salskeaksi lihaskimpuksi kehittynyt kylän vanhin.

Yhdessä joukko hiisiä matkaa kohti sotilasvaltio Dwargonia. Jossa ihmiset, kääpiöt ja haltiat elävät tasa-arvoisina. Sielläkin joudutaan ongelmiin, mutta kun Rimuru auttaa Dwargonin seppää, hän pääsee täälläkin piireihin ja palvonnan kohteeksi. Jopa hyvin eroottisesti haltioiden suosioon. Ja seikkailu jatkuu.

Juoni on kaikessa outoudessaan mainio ja nappaa imuunsa. Myös Taiki Kawakamin pikkutarkaa, ei niinkään ihan perusmanga taidetta on ilo silmäillä. Limaklöntti päähenkilönä takaa tarinan outouden.

Lisäksi pokkari sisältää mielenkiintoisen bonusnovellin, sekä muutenkin valottaa muutamia meille suomalaisille, ei niin selviä asioita Japanista ja mangasta. 

Jännityksellä odottelen limaisaa jatkoa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää