Kun jälleensynnyin hirviönä 2

3.5/5

Luoja: Fuse
Manga: Taiki Kawakami
Hahmosuunnittelu: Mitz Vah
Suomennos: Kim Sariola
Sangatsu Manga

Limaklöntin seikkailut jatkuvat

Täytyy myöntää, että olin ensimmäisen osan jälkeen niin hämmästynyt kaikesta, etten oikein tiennyt mitä jatkolta odottaa. Mutta vaikka tarinan kakkososa hieman putoaakin ensimmäistä tylsemmäksi, se ei todellakaan ole huono. Yhtä outo ja yllättävä, enemmänkin ensimmäisen osan ylivoimaisuus piileekin sen käsittämättömässä ideassa.

Nyt limaklönttimme Rimuru on poistunut kaupungista, ja johdattanut oman joukkonsa ja kaikki sieltä karkoitetut Juran suurmetsään, minne on tarkoitus rakentaa oma kaupunki, että erilaiset maagiset oliot voivat asua yhdessä sulassa sovussa. Mukaan mahtuu juonittelua, taikajuomia, myrskysusien kutsumisen opettelua ja monta muuta juonenkäännettä.

Isoimmaksi tarinaksi nousee kuitenkin Rimurun jo ensimmäisessä osassa kohtaama kolmikko. Varas, velhonja soturi. Näiden neljänneksi pyöräksi on liittynyt salaperäinen naamiota kantava tyttö, Shizu. Käy ilmi, että Shizu omaa liekkivoiman, mutta voimat ovat kuitenkin hakusessa ja edessä on kamppailu korkeimman luokan henkeä Ifritiä vastaan. 

Onneksi Rimurun kyky limana on oppia sitä kautta uusia kykyjä ja asioita. Nyt käyttöä onkin erilaisille jäätaikojen oppimiselle. Lopulta Rimuru saa Shizun pelastettua Ifritiltä, mutta ainoa keino pelastaa tyttö, on niin sanotusti absorboida tämä itseensä. Näin siis samalla kun Rimuru ja Shizu yhdistyvät, limatietoisuus oppii myös uuden kyvyn, jäljitellä ihmistä. Tosin hahmo saattaa näyttää nuorelta naiselta tai raamikkaalta nuorelta mieheltä, mutta on silti sukupuoleton. Muistettakoon, että alunperin limamme Rimuru oli mies.

Kuulostaako sekavalta ja oudolta? Ei pitäisi, jos mangojen yliampuvuuteen on tottunut. Minä en ehkä ihan vielä ole, mutta nautin tästä sarjasta suunnattomasti. Osiahan on yhteensä 12 kappaletta. 

Ja kyllähän Ifrit hahmo on jo Final Fantasy peleistäkin tuttu. Sopivasti outoa japanilaista pelimäistä tarinaa ja hyvin piirrettyä mangaa yhdistettynä. Toimii. Mutta kannattaa ensimmäinen osakin todellakin hommata käsiin. Muuten voi pudota hieman tyhjän päälle. Mukana myös kirjoitettu bonusnovelli: Veldoran tarkkailupäiväkirja limasta -yllättäviä käänteitä. Sekä hieman muuta hauskaa materiaalia.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää