Pomo

4/5

KUVA: Viikinsaaren kesäteatterin kannatusyhdistys

Viikinsaaren kesäteatteri yllättää Lars von Trierin elokuvaan pohjautuvalla näytelmällä.

Noin vartin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta sijaitseva vihreä keidas, Viikinsaari, tarjoilee tänä kesänä teatterissaan kolme näytelmää: kotimainen veijaritarinaklassikkon Tulitikkuja lainaamassa, lastennäytelmän Viiru ja Pesosen sekä nyt ensi-iltansa saaneen Pomon.

Pomo tarjoilee uudenlaisen kesäteatterielämyksen, joka on varmasti mielenkiintoinen myös heille, jotka eivät koe normaalisti kesäteatteria omakseen. Työelämän koukeroihin sijoittuva komedinäytelmä perustuu Lars von Trierin kulttiklassikkoelokuvaan, Koko homman pomo. Vaikka von Trier tunnetaankin vahvoista tummasävyisistä teoksista, kuten Björkin tähdittämä musikaali Dancer in the Dark tai Melancholia, jonka pääosassa oli Kirsten Dunst. Pomo onkin nopeatempoista komediaa. Teemat istuvat hyvin tähän päivään ja ilahduttavat esimerkiksi Konttori-sarjan tyyliseen absurdiin työelämäkomediaan tykästyneitä.

Ohjaaja Olka Horilan käsissä teos taipuu hienosti kesäteatterin lavalle. Ilkka Heiskasen esittämä liikemies Rami palkkaa näyttelijä Kriston (Antti Peltola) esittämään yhtiön pomoa, ja ottamaan syyt niskoilleen huonosta johtajuudesta ja henkilökuntaa odottavista irtisanomisista yrityskaupan kynnyksellä. Vuosia piilossa olleen Nekalan Tieto ja Tekniikan pomon ilmaantuminen avaa salaisuuksien kaapit auki – vuosia, kun yrityksen toimintaa on ohjannut Ramin sepittämä pomo. Epäonnistuneen näyttelijä Kriston ottaessa elämänsä roolin ja improtessaan läpi kutkuttavan naurettavien tilanteiden ollaan kiperien ja samaistuttavien työelämän kysymyksien äärellä. 

Hulvattomien tilanteiden läpi pomo-Ramia ja valepomoa luotsaavat Maija Siljanderin, Jarkko Tiaisen, Birgitta Putkosen ja Onni Reilinin kutkuttavan hauskat, karikatyyrimäiset hahmot. Tarinaa kuljettaa eteenpäin kertojan äänenä Ola Tuominen.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää