70 on vain numero

3.5/5

Kuvassa: Hannele Lauri.
Kuva: Johanna Vuoksenmaa /Dionysos Films.

Laulajan ikäkriisi ja suhde nuorempaan

Tällaisia elokuvia on varmasti haastavaa tehdä sekä käsikirjoittaa ja ohjata. Onneksi ohjaaja Johanna Vuoksenmaa (21 tapaa pilata avioliitto, Viikossa aikuiseksi) on tarttunut rohkeasti ikää sarvista, ja tehnyt tämän elokuvan.

Ja onneksensa hän on saanut pääosaan Hannele Laurin. Hilkulla kohta 70 vuotta täyttävä, koko Suomen rakastama artisti Seija Kuula (Lauri) hehkuu lavalla, tuntee kaikki nuoremmat artistit (Vesala, Erin, Lauri Tähkä), mutta kriiseilee uusien biisien kanssa. Juhlashow lähestyy, liput eivät käy kaupaksi ja uusi hittibiisikin pitäisi löytää. Biisinikkarointileirillä hän tapaa Laurin (Mikko Nousiainen), itseään reippaasti nuoremman muusikon. Lempi leimahtaa ja suhdetta pitää suojella keltaiselta lehdistöltä.

Käy ilmi, että Lauri on Seijan nuoruuden ystävän Mirjan (Marja Packalén) poika. Tämä ei hyväksy tätä suuren ikäeron liittoa. Sitäpaitsi Lauri haaveilee lapsista, joita Seija ei enää voi antaa. Seija keksii, että hänen stylistinsä Shanella (Misa Palander) voisi toimia sijaiskohtuna. Tässä elokuvan juoni. Tärkeitä, tabuja ja isoja asioita, joita on hyvä käsitellä komediallisen elokuvan keinoin. Ja siinä onnistutaan hyvin. Vuoksenmaan käsikirjoitus kulkee jouhevasti ja terävästi, ja ohjaus ei jää junnaamaan.

Ilman Hannele Laurin valovoimaa elokuva olisi paljon vaisumpi. Hannele Lauri tekee ehdottomasti parhaan roolinsa. Lauri antaa itsestään kaiken rohkeasti. Suuri hatunnosto hänelle. Mikko Nousiaista on aina ilo katsoa, ja Palander on tuoreena kasvona mainio. Packalén tekee takuuvarmaa näyttelijäntyötä. 

Mielenkiintoinen aihe elokuvaksi kaikessa rohkeudessaan. Katsottavaksi jää, miten, ja varsinkin minkälainen yleisö elokuvan löytää. Riittääkö Suomessa tarpeeksi ikäkriiseileviä naisia? Ehkäpä. Koska pelkkänä koko perheen komediana tämä ei mene, enkä oikein näe tätä elokuvaa katsomassa kovinkaan montaa keski-ikäistä miestä. Muuten kuin pakotettuina.

Mutta toivotaan tälle katsojia. Tämänkin elokuvan kohdallahan ensi-iltaa on myös siirretty useasti. Harmittavaa. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää