Leica T

Leica T -mikrojärjestelmä

Pitkään jatkuneen huhumyllyn päätteeksi perinteikäs kameravalmistaja Leica julkaisi mikrojärjestelmäkamera T:n. Muutaman vuoden globaalisti jatkunut mikrojärjestelmätrendi sopi yhtiölle hyvin, sillä viime vuosikymmeninä voimakkaasti luksusbrändinä kunnostautuneella Leicalla oli juuri T-mallin kokoinen kolo niin mallistossaan ja hinnastossaan.

Leica T on saatavilla myös mustana. (Kuva: Leica Camera AG)

Teknisiltä yksityiskohdilta uutukainen on ajan trendien mukainen: useimpien järjestelmäkameroiden kanssa saman kokoinen (APS-C) kuvakenno kaappaa valon 16,2 megapikselin kuviksi, jotka voi jakaa suoraan kamerasta wlanin voimin eteenpäin vaikkapa älypuhelimeen. Lisävarusteena saatava elektroninen etsin sisältää myös GPS-toiminnon kuvien paikkatiedon tallentamiseksi.

Linssivaihtoehtoina ovat yleiskäyttöinen Leica Vario-Elmar-T 18–56 mm f/3.5–5.6 ASPH. ja valokuvausharrastajia kosiskeleva Leica Summicron-T 23 mm f/2 ASPH., tehtaan lupaillessa lisää vaihtoehtoja syksyyn mennessä. Myös Leican tunnetun M-sarjan objektiivien käyttäminen on mahdollista erillisen adapterin avulla.

Uusi näppäimistä vapaa käyttöliittymä jatkaa valmistajan minimalistista tyyliä uudella ajalla (Kuva: Leica Camera AG)

Mehukkainta Leicassa on kuitenkin tyyli. Yhdessä Audin kanssa suunniteltu kamera on tehty yksittäisestä alumiinipalasta jyrsimällä ja kiillottamalla. Taustapuolella nappiarmeija on korvattu kosketusnäytöllä ja houkuttelevan yksinkertaisella käyttöliittymällä. Väriä pelkistetyn kauniille kameralle voi halutessaan antaa hihnojen ja suojakuorien muodossa.

Tehdas korostaa mielellään käsityön osuutta kameran kokoamisessa. (Kuva: Leica Camera AG)

Leica T kootaan Leican tehtailla Saksan Wetzlarissa. Tehdas julkaisikin 45 minuutin videon kameran alumiinirungon kiillottamisesta, joka tapahtuu suurelta osin käsin. Haastavasti nimetty ”The Most Boring Ad Ever Made?” on oivallista katsottavaa mikäli tykkää rentoutua katsomalla muiden työntekoa.

Minimalismia ja täsmällisyyttä. (Kuva: Leica Camera AG)

Kamerarungon katuhinta on noin 1500€, 18-56 Vario-Elmar yleislinssin hinnan ollessa noin 1450€. Ammattilaiskameran hintaa vastaan luvassa on kaupungin tyylikkäin tapa tallentaa muistoja.

Aake

Mediatutkimuksen opiskelija, jonka päivät kuluvat valokuvia ottaessa ja tutkiessa. Vapaalla kiinnostavat eniten vimpaimet, videopelit ja vauhti.

Lue lisää