Nikonin uusi D810 on ammattilaisen työkalu

Nikon lanseerasi kesäkuun lopulla D810-kameran. Erittäin monipuolisen 36,3 megapikselin kameran kerrotaan ylittävän odotukset niin tarkoissa yksityiskohdissa kuin nopeassa toiminnassakin. Kameran myynti alkaa tänään 17.7. ja suositushinta on 3 500 €.

D810:n suunnittelussa on lähdetty kokonaan puhtaalta pöydältä ja viety edeltävän mallin, D800:n ominaisuudet uudelle tasolle. Kameran uusi FX-kokoinen kenno, erittäin suuri ISO-herkkyysalue 64–12 800 (laajennettavissa vastaamaan ISO-herkkyyttä 32–51 200) sekä EXPEED 4 -kuvaprosessori lupaavat ennennäkemättömäntä terävyyttä, täyteläisiä värejä ja vähäistä kohinaa kaikilla herkkyysalueilla.

Kameran  nopea automaattitarkennus, sarjakuvaus jopa 5 kuvaa sekunnissa (DX-rajaustilassa 15,3 megapikselin kuvia jopa 7 kuvaa/s) ja Full HD -videon tallennus (1080/60p) mahdollistavat, että kaikenlaiset kohteet tallentuvat erittäin tarkasti. Kamera soveltuu monipuolisesti niin studiotyöskentelyyn kuin ulkoilmakuvaukseen.

– Nikon on kehittänyt ammattikuvaajien toiveiden perusteella D810-kamerasta työkalun, jolla visionääriset, erilaisia aiheita kuvaavat valokuvaajat voivat toteuttaa näkemyksiään. Sen merkittävät parannukset nopeudessa ja ISO-herkkyysalueessa nostavat suuren tarkkuuden valokuvauksen uudelle tasolle. Lisäksi uudet toiminnot vähentävät kameran sisäistä tärinää kuvauksen aikana, joten kuvista tulee erittäin vakaita. D810 on kamera, jolla pystyy ottamaan erinomaisia kuvia tilanteessa kuin tilanteessa, Nikon Europen ammattilaistuotteiden tuotepäällikkö Dirk Jasper kertoo.

Erittäin tarkat kuvat

Kameran uusi 36,3 megapikselin FX-koon kenno on luokkansa tarkin. Siinä ei ole optista alipäästösuodinta, joten sekä valokuviin että videokuvaan tulee mahdollisimman paljon yksityiskohtia. D810-kamerassa on käytössä sama, kameran toimintaa tehostava ja virtaa säästävä EXPEED 4 -kuvaprosessori kuin lippulaivamalli D4S:ssä. Sen kerrotaan parantavan merkittävästi kuvantuottoa ja ISO-herkkyyttä sekä valokuvissa että videoissa. Uudet algoritmit tuottavat erittäin tarkat yksityiskohdat ja paremmat värisävyt.

D810 on tehty suoriutumaan erinomaisesti kaikissa olosuhteissa. Kameran nopeuteen on panostettu, joten myös nopealiikkeisistä ja ennakoimattomista kohteista saadaan tarkkoja kuvia. Multi-CAM 3500FX -järjestelmän 51 tarkennuspistettä sekä entistä nopeampi sarjakuvaus tuottavat terävät täyden tarkkuuden kuvat jopa 5 kuvan sekuntinopeudella.

Uusi suljin- ja peilikammiomekanismi vähentää kuvan tärinää, joten etsimen kuva on vakaa ja etsimen katkos minimaalinen nopeasti kuvattaessa. Sisäistä tärinää ja yksityiskohtien pientä liike-epäterävyyttä voidaan vähentää ottamalla käyttöön uusi elektroninen etuverhosuljin.

Kameran videotoiminnot

Nikonin D810-kameralla voi kuvata Full HD (1080p) -videota kuvataajuudella 50p/60p. Kamerassa on FX- ja DX-kennon rajausmuodot sekä korkealaatuinen HDMI-lähtö. Lisäksi pakkaamatonta videoaineistoa voi kuvata samanaikaisesti kameraan ja ulkoiseen tallennuslaitteeseen.

M-tilassa ISO-herkkyydeksi voi asettaa arvon ISO 64:stä aina ISO 51 200:aa vastaavaan arvoon asti. Automaattista ISO-toimintoa käytettäessä voi määrittää suurimman ISO-asetuksen, jota halutaan käyttää.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää