Kolme tärppiä: Tallinnan ravintolat

Tallinnaan matkustaminen on halvempaa kuin junamatka Helsingistä Turkuun. Monelle Tallinna on sama kuin vanhan kaupungin ja Viru-keskuksen välinen alue. Tallinna on kuitenkin niin paljon enemmän ja se on vain parin tunnin päässä Helsingistä. Kaupungin ravintolatarjonta on uskomattoman kovatasoista, joten kannattaa poiketa mahdollisimman useassa paikassa. Pidennä kesääsi – varaa matkalippu ja lähde päiväretkelle etelään.

Kamahouse köök

Kamahaus köök (800x530)Koplin kaupunginosassa sijaitsee ravintolan ja kulttuuriareenan välimuoto Kamahouse Köök, jonka pelkkä sisustuskin saa hyvälle mielelle. Aamupalaa tarjoillaan 10–12 välillä ja se onkin sopiva kohde aamuvirkulle matkaajalle. Muina aikoina listalta löytyy kaikkea keitosta burgereihin.
Osoite: Kopli 25 ja sinne pääsee raitiovaunuilla 1 ja 2
 
 
 
 

NOP

NOP (800x530)Tämä kahvilan ja kaupan risteymä sijaitsee Kauniissa Kadriorgin kaupunginosassa kävelymatkan päästä kaupungista. Ravintolan puutarha on viehättävä ja tarjolla oleva kohtuuhintainen luomuruoka on hyvä syy lähteä pois vanhan kaupungin kortteleista. Aamupalaa tarjoillaan puoleenpäivään saakka, jonka jälkeen listalla on ruokaisampia vaihtoehtoja.
Osoite: Köleri 1 ja sinne pääsee raitiovaunulla 1
 
 
 

Klaus Kohvik

Klaus Kohvik (530x800)Sataman tuntumassa sijaitseva kahvila-ravintola on sijaintinsa vuoksi helppo valinta matkaajalle. Jätä laivan tarjoilut väliin ja käy nauttimassa täällä joko aamupala, lounas tai illallinen. Samalla reissulla voi tutustua vieressä olevaan Eesti Disaini Maja -liikkeeseen, jossa myydään paikallisten suunnittelijoiden tuotteita.
Osoite: Kalasadama 8

Minna

Helsingissä asuva nainen, joka herää mielellään, kun tiedossa on hyvä brunssi. Valokuvaaminen ja kirjoittaminen on hänen lempikeinojaan tutustua ja vaikuttaa ympäristöönsä. Tällä naisella on aina uusi matka suunnitteilla.

Lue lisää