©Visit Rovaniemi (Rovaniemi Tourism & Marketing Ltd.)

Suomi-suosikit: Kesäinen Rovaniemi yllättää rennolla ruualla

Koronaepidemia on saanut monet jäämään kesälomallaan Suomeen. Ja kotimaa onkin täynnä kiinnostavia kohteita. Toimituksen Suomi-suosikit-sarjan aloittaa Rovaniemi, joka toimii myös kesällä.

Napapiiriltä löytyy paljon muutakin kuin joulupukki. Myös kesällä. Rovaniemi on mukavan vireä kaupunki vuoden ympäri – kiitos opiskelijoiden ja (normaalivuosina) myös ulkomaisten turistien. Ja turismia on kiittäminen myös siitä, että kaupunki tuntuu palvelutarjonnaltaan kokoistaan isommalta.

Kaupunki on täynnä poroja niin ruuassa kuin matkamuistoinakin, mutta onneksi tarjonnasta löytyy paljon muuta ja paljon kiinnostavampaa. Poroja löytää myös kaikista kolmesta suosituskohteestamme: pizzassa, sänkkärissä ja vaikka koruina. Niistä voi valita oman suosikkinsa. Joulupukin pajakylä sen sijaan kannattaa jättää väliin, ellei satu olemaan kitschin ystävä.

Kolme valintaa Rovaniemeltä:

Kauppayhtiö. Instituutio, jollainen pitäisi löytyä joka kaupungista. Sekä burgeri- että pizzapuoli tarjoaa ennen kaikkea hyvää ruokaa, mutta myös rennon ilmapiirin ja rouhean miljöön. Ruuan lisäksi kulttuuria, musiikkia, taidetta – ja lähes kaikki irtoava on myös ostettavissa. Omat suosikit löytyvät hampurilaisista, mutta pizzatkin ovat takuulaadukkaita.

https://www.facebook.com/www.kauppayhtio.fi/photos/a.258928440871624/2881725071925268/?type=3

Roka. Sanoista bistro ja streetfood tulee mieleen juuri Rokan kaltainen paikka. Pieni, mukavan intiimi ja rento. Lista, joka ei yritä olla enempää kuin se on, mutta tarjoaa jokaisessa annoksessa jotain omaa twistiä. Hinta-laatu-suhde enemmän kuin kohdallaan.

https://www.facebook.com/ravintolaroka/photos/a.852708984811868/2924989184250494/?type=3

Arctic Design Shop. Nimi kertoo kaiken: arktiseen muotoiluun erikoistunut kauppa. Alkujaan kauppa perustettiin Lapin yliopiston muotoiluopintojen ja opiskelijoiden näyteikkunaksi, mutta sittemmin liike on muuttunut laajemmaksi pohjoisen designin näyteikkunaksi, sekä kivijalassa että verkossa. Monipuolisesta ja yllättävästäkin valikoimasta löytyy kaikkea korteista puudildoihin.

https://www.facebook.com/arcticdesignshop/posts/1670348773127664

Janne

Man Made Lifestylen helsinkiläistynyt vahvistus on ammatiltaan visuaalisuuteen keskittynyt journalisti. Mutta ennen kaikkea hän on farkkunörtti. Lisäksi hän haluaisi olla parempi barista ja amsterdamilainen.

Lue lisää