World of Final Fantasy


Sarjan uusin itsenäinen osa luottaa vanhaan hyvään pelimekaniikkaan


Tämä ei ole suoranainen jatko-osa Final Fantasy -sarjaan, vaan ihan oma yksittäinen peli, joka luottaa sarjan hyväksi havaittuun nostalgiaan. Pelin edetessä tapaamme Final Fantasy -peleistä tuttuja hahmoja moneenkin kertaan.

Ja vuoropohjainen taistelu on onneksi jälleen mukana. Näin taistelut eivät mene järjettömäksi nappien paineluksi summanmutikassa.

Sankarimme ovat kaksoset nimeltä Lann ja Reynn. Ikäväkseen he ovat menettäneet muistinsa totaalisesti. Siksipä onkin lähdettävä seikkailemaan ympäri tutun oloisia maailmoja ja keräämään muistinsirpaleita. Kaksoset voivat olla kahdessa eri muodossa. Ihan minikokoisina tai normaalikokoisina.

Tässä piileekin vuoropohjaisten taisteluiden viehätys.

Nimittäin kaksosilla on muihin FF-peleihin verrattuna uusi erilainen kyky. He nimittäin voivat napata kiinni maastossa liikkuvia ökkömönkiäisiä kiinni eräänlaiseen Pokemon palloon.  Ja sitten taisteluihin kootaan erikokoisista örkeistä kolmen pinoja, joilla joko taistellaan uusia vastaantulevia örkkejä vastaan tai sitten yritetään vangita niitäkin mukaan. Tietenkin eri olioilla on erilaisia kykyjä, joita pelin edetessä voi vapauttaa pikkuhiljaa lisää. Jotkut luottavat raakaan voimaan, toiset taas joko mustaan taistelumagiaan tai valkoiseen parantavaan tai suojelevaan magiaan. Myöhemmin pelissä voi myös käyttää hyväkseen eräänlaisia aiemmista osista tuttuja summoneita.

PELI ETENEE joutuisasti. Hieman ärsyttää pakollinen, välillä turhauttavakin hahmojen leveleiden kasvattaminen ja jatkuva uusien kykyjen availeminen ”kykykartasta”, mutta pelissä on sitä samanlaista tenhoa kuin esimerkiksi FF VII osassa.

Tarina on hyvä ja mielenkiintoinen ja täynnä todella outoa, mutta aidosti hauskaa huumoria.

Pienenä miinuksena, se että, peli on yllättävänkin lyhyt peruspeliltään. Mutta toki sen kanssa saa vietettyä pidempäänkin aikaa, koska aina voi palata alkuun päin etsimään uusia salakenttiä ja uusia monstereita. Kerättäviä otuksiakin kun on jo parisensataa mahdollista saada kiinni.

Parempi tämä on pelinä kuin muutama kympin jälkeen tullut jatko-osa. Final Fantasy -pelien fanien pakko-ostos.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää