My Hero Academia 3


Koulutus jatkuu ja kilpailu kovenee


Tällä kertaa tämän pitkän, tällä hetkellä ainakin kahdeksantoista osaa, tarina hieman jämähtää ja laahaa. Olen silti antamaan näille lopuille viidelletoista osalle armoa ja mahdollisuuden, koska näen tässä hienon mahdollisuuden hyvään manga-sarjaan. 

Ensimmäisessä kahdessa osassa meille esiteltiin ihmisiä, joille suurelle osalle ilmaantui ”oikku”. Kyky supervoimiin. Osa lähti kaidalle polulle, ja osa aikoo puolustaa maailmaa. Tähän auttaa supervoimien koulu Hero Academia. Pääsankarimme syntyi ilman oikkua, mutta sai voimat suuremmalta sankarilta, ja nyt hänen on opittava niiden käyttöä. 

Tarinan alku jatkuu edellisen osan lopusta, missä oppillat kohtaavat koulututustilanteessa oikeita pahiksia. Taistelusta selvitään yllättävän vähillä fyysisillä vaurioilla. Samalla teoksen luoja Horikoshi pääsee näppärästi esittelemään useita mielenkiintoisia hahmoja.

Ykkösluokan opettaja All Might on tyytyväinen oppilaisiinsa, mutta pistää rankan ja todellisen taistelun jälkeen heidät jatkamaan opintojaan. Hän on edellisenä rauhan symbolina saanut tarpeekseen ja haluaa, että pääsankarimme Izuku oppii nyt viimeistään voimiensa tarkoituksen.

Seuraava testi koulutuksessa on ”Kaikki vastaan yksi” vuosikurseittain. Luokka 1-A:n on näytettävä kykynsä. Kisaa päätuomaroi kaikkien manga-nörttien märkä unelma, Marina, seksikkäänä ruoskaa heiluttaen. 

Seuraava kilpailu on esteratakilpailu (jotenkin tulee nyt mieleen Harry Potterin kilpailut koulussa?), jossa joudutaan tekemään tilapäisesti myös yhteistyötä oppilaiden kesken.

Loppuratkaisuhan ei ketään yllätä, mutta lopussa paljastuu myös seuraavan osan aloitus, eli ratsuottelu. Tätä jäämme jännityksellä odottamaan. Tai kuten aiemmin tässä kirjassa todetaan, ”johan on Holy Shit!”.

Tarina putoaa hieman saman kaavan toistamiseksi. Hahmoja tuodaan paljon, jopa hieman liikaakin. Päähenkilöä Izukua punneretaan liikaakin parhaimmistoon, koska hänen voimansa ovat vasta heräämässä. Mutta uusia juonenkäänteitä odotellessa.

Harmillisesti Horikoshin taiteen ja piirosjäljen laatu putoaa hieman parissa jaksossa. Aivan, kuin ensimmäisten osien jälkeen jatkon tekemiselle olisi tullut kiire.

Hyvää mangaa silti. Odotellaan mitä seuraavat opukset tuovat tullessaan.

Kohei Horikoshi
Japanista Suomentanut: Antti Valkama
Punainen jättiläinen

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää