My Hero Academia 1-2


Ensin syntyi ensimmäinen säihkyvä lapsi. Lopulta noin kahdeksan kymmenestä ihmisestä omaa jonkin erityisvoiman.


Päähenkilöllämme Izukulla ei ole muuta poikkeavaa, kuin kaksi niveltä pikkuvarpaassa. Hän haaveilee sankaruudesta ja pahiksia vastaan taistelusta. Yhdeksäs luokka lähenee loppuaan ja suurin osa koulukavereista aikoo hakea sen jälkeen sankarilinjalle. Pian Izuku pääsee näyttämään, että sankari voi olla ilman supervoimiakin, kun vain rohkeutta ja päättäväisyyttä riittää. All Might niminen sankari näkee Izukun potentiaalin ja ottaa tämän 10 kuukautta kestävään fyysiseen rääkkiin ja oppiin, koska yksi hänen kyvyistään, on jakaa oma voimansa.

Izukulle paljastuu myös, että tosielämässä All Might on supersankari kuorensa alla vain kalpea laiheliini ja sankaruudella on myös hintansa. Fyysiset vauriot kehossa aiheuttavat sen, että All Mighty pystyy toimimaan sankarina vain kolmisen tuntia päivässä. 

Izuku pääsee sankarilinjan pääsykokeisiin, ja kuin ihmeen kaupalla pääsee sisään 36 muun oppilaan joukossa UA-lukion sankarilinjalle. Koulutus alkaa, ja koko ajan on riski, että huonoiten pärjäävä oppilas erotetaan koulusta välittömästi.

Toinen osa keskittyy pääasiassa sankarilinjan erilaisiin koulutuksiin. Pahin kaikista on harjoitus, jossa kaksintaistelussa toinen on hyvis ja toinen pahis, ja heidän on oteltava toisiaan vastaan sisätiloissa, labyrintissa tapahtuvassa kokeessa. Izuku saa vastaansa lapsuuden tuttunsa Katsuki Bakugōn, jolle on jäänyt kaunoja hampaan väliin heidän menneisyydestään.

Jälleen saamme huomata pääsankarin tavoin, että fyysinen voitto ei aina ole se tärkein.

Lopulta harjoitukset vievät oppilaamme pelastusharjoituksiin, jossa olisi tarkoitus pelastaa henkiä keinotekoisesti valmistetuissa onnettomuuksissa. Pahaksi onneksi juuri, kun harjoitus on käynnistymässä, paikalle ilmestyy joukko pahiksia, ja oppilaillamme onkin harjoituksen sijasta edessä tositoimet. 

Horikoshi on luonut kiinnostavan ja kauniisti piirretyn mangasarjan, joka etenee lupaavaa vauhtia, toki hieman tyypillisesti pitkittäen taistelukohtauksia. Silti hahmogalleria on mielenkiintoinen ja tarinan kokonaisuus enteilee hyvää jatkoa. Toivotaan näin.

Seuraava, kolmas osa ilmestyy 3. toukokuuta 2019.

Kohei Horikoshi
Japanista Suomentanut:
Antti Valkama
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää