Virgil Ablohin odotettu Markerad-mallisto marraskuussa Ikeaan

Kuvat: IKEA

Elokuussa Blockfestien aikaan Tampereen IKEA-tavaratalossa jonotettiin Virgil Ablohin ja Ikean yhteistyössä syntyneitä Keep off ja Grey -mattoja. Nyt Ablohin ja Ikean yhteistyönä syntynyt Markenerad-mallisto saapuu huonekalujätin tavarataloihin marraskuussa. 

Virgil Abloh (s. 30. syyskuuta 1980) on yhdysvaltalainen vaatesuunnittelija, joka tunnetaan sekä italialaisen muotitalo Off-Whiten perustajana että Louis Vuittonin miesten pääsuunnittelijana. Abloh on valittu vuonna 2018 Time -lehden sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen listalle. 

Off-Whiten perustajan ja Louis Vouittonin miesten pääsuunnittelijan Virgil Ablohin suunnittelema Marknerad-malliston tuotteet on suunnattu rohkeille nuorille aikuisille, jotka haluavat kotinsa sisustuksen olevan muutakin kuin arkisia esineitä. 

Yhteensä 15 tuotteesta koostuva erikoismalliston perusta rakentuu klassisen yksinkertaiselle muotoilulle, jonka päälle luovana johtajana, muotisuunnittelijana, tuottajana ja DJ:nä tunnettu Virgil Abloh on yhdistänyt töilleen ominaisia taiteellisia viittauksia ja arkisuutta rikkovia elementtejä.Mallistossa toistuvat, jo ikonisen aseman saavuttaneet lainausmerkit lisäävät muuten ajattomiin tuotteisiin ironian tuntua ja omantakeista huumoria.

… Odotan innolla näkeväni tuotteiden tulevan osaksi ihmisten koteja ja synnyttävän tunnesiteitä. Se on ollut koko kokoelman kantava ajatus. Taidetta ripustetaan seinille, mutta taide voi myös valua osaksi arkisia esineitä kuten tuoliin, pöytään tai mattoon…

Virgil Abloh

Marknerad-mallisto sisältää huonekaluja ja sisustusesineitä, jotka vastaavat erityisesti ensimmäisen oman kodin perustarpeisiin. Pöydän ja tuolin kaltaisten välttämättömien huonekalujen lisäksi mallistoon kuuluu pienempiä esineitä kuten työkalusetti, seinäkello ja tekstiileitä.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää