Bunkkeri

Arvio

Kuva: Lexi Revonniemi

Legioonateatterin 30-vuotisjuhlanäytelmässä zombie-epidemia saa alkunsa Tampereelta. Joukko ihmisiä yrittää selvitä Nekalassa bunkkerissa.

Kauhukomedia on haastava laji näyttämöllä. Varsinkin jos siihen lisätään vielä musiikkiakin. Nyt 30-vuotista uraansa juhliva tamperelainen harrastajateatteri Legioonateatteri onnistuu hommassa vallan mainiosti ohjaaja käsikirjoittaja Sakari Hokkasen johdolla.

Hokkasen oma teatteriura on saanut alkunsa 20 vuotta sitten nimenomaan Legioonateatterin riveistä. Ja viimeksi häntä kehuskelin komedian tiimoilta.

Zombie-epidemia on saanut alkunsa Tampereen kauppahallista. Mustasta makkarasta, kuinkas muutenkaan. Joukko erilaisia ihmisiä on lukkiutuneena Nekalassa sijaitsevaan bunkkeriin. Muutamia zombiehyökkäyksiäkin nähdään, mutta pääpaino on ihmisten välisillä jännitteillä. Kuka johtaa bunkkerin ihmisjoukkoa? Ruokaa täytyy säännöstellä, lääkkeetkin uhkaavat loppua. 

Toki erilaisia mainioita yksittäisiä ihmisiä esitellään. On tutkijakaksikko, tubettaja, jeesuksesta elävä isä, Danny DeViton näköinen tekoäly ja pari asehulluakin. Toki rakkaustarinaakin viritellään. 

Toki, koska harrastajateatterista on kyse, lavalla nähdään monentasoista näyttelemistä. Mutta se ei häiritse millään tavalla, koska työryhmästä välittyy selkeästi se, että tällaista hullun hauskaa näytelmää on ollut mukavaa tehdä. Ja jokainen 15 näyttelijästä saa mielekkäästi lava-aikaa. 

Noin tunnin ja vartin kestävän iloittelun parissa aika rientää joutuisasti. Teksti on hersyvän hyvä, jopa niin hyvä että osa hyvinkin Tamperelaisista vitseistä saattaa luikahtaa katsojalta ohi tirskumisen ja hekottelun ohessa. 

Ehdottomasti Tappara–Ilves zombiepari vei sydämeni. Ehdotonta plussaa myös täysin yllättäen silmille ja korville lävähtävistä monenlaisista musiikki ja tanssinumeroista! Nämä katkaisevat kivalla tavalla tekstiä, kunnes taas pääsemme pääjuoneen käsiksi.

Erittäin jouhevasti kirjoitettu ja ohjattu näytelmä. Se osaa yllättää monin paikoin, ja vaikka jännisttävästä aiheesta onkin kyse, se osaa viihdyttää ja naurattaa. Tässä korostan, että vakava aihe voi olla juurikin se ulkopuolella väijyvä zombie tai sitten sisäpuolella turvasatamassa oleva toinen ihminen. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää