Juhlallinen kesä Frennin kanssa

Kesä on jo tuloillaan ja kohta vaatekaapista onkin aika kaivaa esiin kesän juhlavaatteet ja -puvut. Kesäjuhlissa on kuitenkin monta seikkaa mitä kannattaa ottaa huomioon pukeutuessaan, kuten juhlien laatu, sää ja pukukoodit.

JOS vanhat ruhjut eivät enää istu, niin kannattaa suunnata tiensä Frennin lähimmälle jälleenmyyjälle. Frenn on tuore tulokas Suomen miestenvaatekentällä, vaikkakin kokemusta vaatetusalalta on yhtiön kadella perustajalla Antilla ja Jarkolla rutkasti aikaisemmista projkteista. Jututin Frennin marketing maniä Jarkko Kalliota saadakseni tietoa tämän kesän juhlamuodista.

– Saat hyvin istuvan puvun rennolla otteella. Moni mies jäykistyy, kun laittaa bisnespuvun päälle. Meidän puku päällä voi olla oma itsensä, kertoo Jarkko kysyessäni mitä erityistä Frenn tuo suomalaisille vaatemarkkinoille. Hienojen yksityiskohtien ja laadukkaiden materiaalien lisäksi puvut ovat pitkäjänteisempi investointi. Frenn käyttää kaikissa puvuntakeissa leveämpiä saumanvaroja, jotta pukuja on helppo kaventaa tai väljentää tarpeen tullen.

Myös ylioppisaspukua ostaville on hyvä, jos puku kestää itse juhlallisuuksien yli. Kun puvussa on säätövaraa, ja kestävät materiaalit, se kestää käyttöä pidempään. Ylioppilaspuvun tyyli on varsin vapaa, eikä lakkipään nykyään ole pakko patsastella tummassa puvussa.

Muissa kesäjuhlissa, kuten häissä, tyylin määrittää useinmiten isäntien toivomus. Tässä vielä muistutuksena yleisimmät nykyaikaiset pukukoodit:

Juhlapuku, iltapuku:

Frakki tai hyvin juhlallinen “tumma puku”

Tumma puku:

Tarkoittaa tummansävyistä pukua. Musta, tummanharmaa tai sininen. Paidan ja solmion tai solmukkeen kuvioinnilla ja värillä voit tuoda eloa kokonaisuuteen uhraamatta juhlavuutta.

Puku:

Nykyään pukutilaisuuteen voi pukeutua vapaavalintaiseen koko pukuun. Housut voivat olla eriävää väriä, mutta paitaa on pidettävä, samoin solmiota tai rusettia.

Smart casual:

Riippuu erittäin paljon tilaisuudesta. Minimivaatimus on kuitenkin puvuntakki/bleiseri tai paita, molemmat eivät ole pakollisia. Joissakin virallisemmissa tilaisuuksissa “smart casual” voi tarkoittaa myös koko pukua, mutta silloinkin solmion voi jättää pois.

Casual:

Tyyli vapaa, mutta siisti!

Pyysin Jarkkoa stailaamaan minut kesähäitä varten, ja kävimme ottamassa kuvia vaatemerkin puodin ulkopuolella Kisseleffin talon hienoissa puitteissa. Allekkirjoittanut on siis itse toiminut mallina vaatemerkin lookbookissa, ja voin kertoa että laadukkaista ja mukavista vaatteista on kyse. Vaatteita löytää mm. Frennin nettikaupasta ja liikkeestä osoitteesta Unioninkatu 27, Helsinki.

Mikä tämän kesän juhlamuodin “juttu” on?

– Tänä kesänä saa juhlia rennon tyylikkäissä ja mukavissa vaatteissa. Rouheaan pellavaan on mielenkiintoista yhdistää näyttävä kuviopaita ja denimkankaasta tehty solmio tai rusetti. Komean miehekäs havunvihreä on kesän ehdoton ykkösväri. Hyvin istuva denimpuku on myös kesän juhlahitti, Jarkko sanoo.

Näillä vinkeillä on helppo siirtyä kesän viettoon vaikka postilaatikosta putoaa R.S.V.P.

Paul

Toimituksen nuori vahvistus on helsinkiläinen muusikko ja malli. Muodin maailmasta, musiikin maisteluun. Ruokaa unohtamatta.

Lue lisää