The Amazing Spiderman 2

Toimintaa hyvin panostetulla juonella

The Amazing Spiderman 2 (The Walt Disney Company Nordic)
The Amazing Spiderman 2 (The Walt Disney Company Nordic)

TÄYTYY myöntää, että menin katsomaan tämän leffan hyvin skeptisellä mielellä, koska mielestäni edellinen osa ei ollut kovinkaan kummoinen. Ja mielestäni Sam Raimin ohjaamat kolme Hämis-leffaa olivat hyviä, eikä tarinaa olisi tarvinnut taas lämmittää alusta asti.

Mutta yllättäen leffateatterin hämärästä poistuikin hyväntuulinen mies. Leffa oli oikeasti hyvä.

Tarina jatkuu edellisestä osasta. Peter Parker on hyväksynyt itsensä Hämähäkkimiehenä. Kulmakuntien vitsejä laukovana pelastajana. Nyt hän saa vastaansa Elektron, syrjityn Max Dillonin, josta sähköankeriasonnettomuuden jälkeen paljastuu mieleltään kajahtanut, sähköä vartalostaan ampuva superrikollinen. Muina pahiksina leffassa nähdään Vihreä Menninkäinen, jota kauniskasvoinen Dane DeHaan hienosti esittää sekä Sarvikuono.

Toisaalta leffassa vilautellaan salamyhkäisesti myös Tohtori mustekalan lonkeroita ja Korppikotkan siipiä. Kaikille sarjakuvaa lukeneille tuttuja Hämiksen päävastustajia. Ja pedataanpa myös tuleviin jatko-osiin Mustalle kissalle paikkaa.

Iloisesti leffassa yllättää se, että elokuva ei ole pelkkää actiontykitystä. Käsikirjoitukseen on panostettu. Ensimmäisen osan henkilöhahmoja syvennetään, menneisyyden haamuja valotetaan enemmän, huumoriakin löytyy romantiikkaa ja draamaa unohtamatta.

Yksi hienoimmista elokuvan kohtauksista on Peterin ja May-tädin (aina yhtä upea Sally Field) välinen keskustelu Peterin vanhemmista. Tällaiseen kohtaukseen ei tarvitse edes minkäänlaista actionmättöä laittaa.

Alunperin vierastin ajatusta Jamie Foxxista Elektrona, mutta Foxxin hahmo on kaikessa kajahtaneessa traagisuudessaan hienoa työtä. Pelottavaa elekronista puheääntä myöten.

Ja ihan liian pienissä rooleissa nähty Emma Stone Gwen Stacyna on myös vakuuttava. Ja kerrankin juoni menee niin kuin sarjakuvissakin. Eli sen enempää spoilaamatta, draamaa on luvassa.

3D oli tässä leffassa toisaalta ihan turha. Mutta kamera-ajot Hämiksen liihottaessa kaupungilla seittiensä kera ovat hienoja.  Toimintaa on sopivasti, eikä lopun yleensä puuduttava lopputaistelu ole tällä kertaa liian pitkitetty. Musiikki toimii ja uusi Spider-man -tunnari on hyvä. Myös Hämä hämä häkki -biisi kuullaan leffassa. Sai yleisön hyvin hörähtämään.

Leffaa olisi voinut hieman tiivistää  ja muutamia turhia kohtauksia poistaa. Melkein kaksi ja puoli tuntia Hämähäkkimiestä on jo vähän turhan paljon.

Seuraavaa jatko-osaa odotellessa.

Kuvat: The Walt Disney Company Nordic, videon lähde: Filmtrailer.com

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää