Neuw Denim, uusi Iggy

Neuw Denim – farkut, joita et tiennyt haluavasi

Suomen farkkukauppoihin on saapunut uusi, kiinnostava tulokas. Neuw Denimin juuret ovat Ruotsissa, Australiassa ja Brysselissä sekä käsityön ja aitouden kunnioittamisessa.

”En tiennyt tarvitsevani farkkuja, mutta kun kokeilin näitä, niin nämä on pakko saada.”

Parempaa vastaanottoa uudelle farkkubrändille tuskin voi olla. Ja tämä lause kuultiin useampaankin kertaan, kun tamperelainen INCH” aloitti Neuw Denimin myynnin ensimmäisenä Suomessa.

Merkki sinänsä ei ole uusi, mutta se on tutumpi Australiassa ja USA:ssa. Brändin taustalla on – yllätys, yllätys – ruotsalainen Lundqvistien veljespari. Farkkuhifistelijäkaksikko työskenteli isoissa taloissa, mutta huomasi, että kaikissa farkuissa on parantamisen varaa. Liikekumppanit oman merkin rakentamiseen löytyivät Australiasta, ja siellä brändillä on takanaan parin vuoden historia.

Neuw ei kikkaile housuissaan, vaan luottaa yksinkertaisiin perusasioihin: loistaviin leikkauksiin, laadukkaisiin ja oikein valittuihin kankaisiin ja hyvään tuotantoon. Näistä syntyy hyvännköiset ja mukavat farkut.

 

Pestystä skinny fit-Iggystä tulee aktiivisessa käytössä näin upeat:

Ja tältä näyttävät uudet Iggyt. Yllä olevien Iggyjen lahkeissa näkyy vielä alkuperäistä väriä.

NEUWIN TARINA ja omaleimaisuus näkyy kolmessa detaljissa, jotka ovat kaikissa merkin housuissa: Oikean takataskun reunassa on korjausommel. Sen taustalla on veljeksistä toisen eli Pärin lompakko, joka kulutti lempifarkkujen takataskun rikki. Mies oli  parsinut taskun kuntoon paksulla villalangalla ja siitä syntyi Neuwin taskutikkaus.

Metallirengas yhdessä vyölenkissä puolestaan on muisto taskukellosta, joka katosi Tukholman yöhön ja jätti jälkeensä vain metallisen rinkulan.

Tuomas Majava on Suomen ykkösdenimguruja.
Tuomas Majava on Suomen ykkösdenimguruja.

Leikkaus lahkeen alaosan takapuolella syntyi, kun  veljekset muokkasivat vanhoja trumpettifarkkuja. Housu oli täydellinen polvesta ylöspäin, mutta alaosa vaati kaventamista. Se leikattiin reilusti halki ja kavennettiin ja lopputuloksena oli näkyvä sauma.

Merkin suomalainen edustaja Tuomas Majava uskoo Suomessa olevan tilaa ja tilausta uudelle farkkubrändille. Vaikka vaatekauppa, kuten koko talous, on nyt vaikeuksissa, työtä tehdään muutaman vuoden tähtäimellä.

– Dinosaurukset ovat jämähtäneitä ja nyt on tilaa pienille brändeille, joissa näkyy innostus ja osaaminen.

Neuw Denim on myös läpäsissyt Suomen ainoan farkkusuvun vesan oman kokeen. Kun merkin saaminen Suomeen tuli esille, hän kävi ostamassa Ruotsissta Neuwit omaan jalkaan. Sen testin tulos näkyy tämän jutun käytettyjen Iggyjen kuvissa. Ja nyt myös käsinvalituissa suomalaisissa farkkuliikkessä, ensimmäisenä Tampereen INCHissä.

 

Janne

Man Made Lifestylen helsinkiläistynyt vahvistus on ammatiltaan visuaalisuuteen keskittynyt journalisti. Mutta ennen kaikkea hän on farkkunörtti. Lisäksi hän haluaisi olla parempi barista ja amsterdamilainen.

Lue lisää