Kim Herold: Kim Herold

Aikuistunut mallipoika laulaa suomeksi.

Kymmenisen vuotta sitten saimme kuulla Heroldin laulavan ensimmäisen kerran. Varmasti silloin löytyi pään pudistelijoita: taas näitä  laulavia malleja. Herold kuitenkin teki Humane-bändinsä kanssa kaksi englanninkielistä levyä ja nousi listoille. Humane jätettiin telakalle ja Herold julkaisi vielä kaksi levyä englanniksi soolona. Nyt Kimin ollessa jo 34-vuotias, on vihdoinkin suomenkielisen albumin vuoro.

Itse olen herran musiikista ja omalaatuisesta lauluäänestä tykännyt alusta alkaen ja livenäkin musiikki toimii erinomaisesti. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Kaikki Ok kertoi jo videossaan levyn hengestä. Nyt on cowboybootsit tanassa ja kitara raikaa kantria. Oikeastaan kaikki levyn nopeammat rallit ovat jollain lailla kantrihenkisiä. Suomalainen katrimusiikki kuulostaa hieman oudolta, mutta tämä muusikko saa sen toimimaan hyvin. Musiikki ei oikeastaan poikkea Heroldin aikaisemmasta musiikista muuten kuin kielellisesti.

SANOITUKSISSA edelleen biletetään, kaivataan rakkautta ja janotaan elämää. Levyn toinen single Hengitä kertoo rohkeassa jopa hieman pervossa tarinassaan, kuinka Herold houkuttelee naimisissa olevaa naista harrastamaan kanssaan haureutta. Metaforat liekeissä olevista konehuoneista ja hyvän olon lentokoneista ovat huikeita.

Sanoituksissa onkin levyn plussat ja samalla miinukset. Tarinat ovat vekkuleita ja kauniita. Mutta välillä riimittely sortuu myös latteuksiin.

Mutta hyvältä kuulostaa. Letkeää poljentaa, kitara rämisee, mutta parhaimmat biisit ovat kaksi slovaria. Lähellä loppua ja Liian hauras.

Fiittaajia levyllä on useampikin. Muun muassa Liian hauras biisissä kaunisääninen Heli Kajo ja yllätyksenä Samu Haber laulaa suomeksi hienossa 35 nimisessä biisissä.

Se syy miksi mainitsin Kimin aikuistuneen löytyy (toivon mukaan) itseironisesta kappaleesta Kuningas hukassa. Biisissä artisti keikkailee, juo viinaa, krapuloi ja kaataa naisia. Herold osaa siis nauraa itselleen ja julkisuuskuvalleen.

BÄNDI soittaa loistavasti, enkä malta odottaa pääseväni kuuntelemaan tätä musiikka livenä. Soljuvaa hyväntuulista kuunneltavaa. Hyvä levy. Liian lyhyt. Olisi sinne voinut sen kymmenennenkin biisin mukaan ujuttaa.

Tärppibiisit: 35, Liian hauras ja Kaikki Ok

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää