Iron Knights: Rautavala

Suomalainen sarjakuva rynnistää maailmalle.

Hannu Kesolan luoma Iron Knights sarjakuva on saavuttanut kansainvälistä huomiota, ja nyt se aiotaan julkaista jopa suuren rapakon takana, ihan Amerikassa asti. Käsittääkseni jenkkiläisten piirtäjien voimin.

Ilmeisesti suhteet suureen sarjakuvamaailmaan ovat hyvät, koska tämänkin albumin kannen on piirtänyt muun muassa Hulkia ja Hämähäkkimiestä kuvittanut Kyle Hotz. Albumin loppupuolelta löytyy huikean hieno pin-up galleria, josta löytyy useammankin kansainvälisen kuvittajan töitä.

Hienoa, että Suomesta ponnistetaan tälläkin saralla maailmankartalle. Kesolalla on muitakin sarjakuvakäsikirjoitusviritelmiä ulkomaille, mutta näistä lisää tulevaisuudessa.

MOOTTORIPYÖRÄJENGIEN rankkaan ja karuun maailmaan sijoittuva Iron Knights on kuvitukseltaan ja juoneltaan ihan hyvää kamaa. Vähän kuin Sons of Anarchyn sarjisversio. Juoni on hyvinkin tv-sarjamainen sekä hyvässä että pahassa. Toimiva juoni on mielenkiintoinen ja hyvin rullaava, mutta toisaalta ennalta arvattavissa.

Tarinassa poliisi pääsee jengin jäljille, ja heidät yhdistetään miehen tappoon. Pian selviääkin, että jengin sisällä on petturi. Tätä selvitellessä törmätään muihinkin moottoripyöräjengeihin, pannaan, tapetaan ja ryypätään. Hyvin realistisesti kuvattuna.

Ville Vainio piirtää hyvin, ja on tehnyt hienon työn, näinkin pitkän sarjakuvan kuvittaessaan. Välillä hahmojen mittasuhteet ovat hakusessa, ja kuva vaikuttaa välillä hieman täyteen ahdetulta, mutta varsinkin isommissa ruuduissa jälki on todella hienoa. Hauska yksityiskohta sarjakuvasta löytyy myös: löysin sieltä tuttuja jätkiä, nimittäin raskasta rockia soittava suomalainen Baton Rogue Morgue -bändi vierailee sarjakuvassa.

Itse en välttämättä ole kauhean kiinnostunut moottoripyöräjengistä sarjakuvan aiheena. Jälki on kuitenkin hienoa ja juoni toimii, niin en voi muuta kuin nostaa jätkille hattua, ja toivottaa onnea julkaisuille rapakon taakse.

Kirja on ladattavissa Elisa kirja -palvelusta.

Tarina: Hannu Kesola
Kuvitus: Ville Vainio

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää