Tuunaa munavoi entistä kelvommaksi

VÄLILLÄ ASIAT ovat niin yksinkertaisia, että niiden tajuaminen naurattaa. Cocktail-riisipiirakoihin ja munavoihin tulee törmättyä eri tilaisuuksissa. Yhdistelmän ongelmana eivät ole niiden maku, vaan se, että munavoi on tarjoilupöydässä helposti liian kylmää tai kuivaa, jolloin sen annosteleminen ja arvokkaasti nauttiminen on liki mahdotonta. Jokainen rasvatahroja juhla-asustaan poistanut henkilö arvostaa tätä yksinkertaista ohjetta – soseuta munavoi sauvasekoittimella ennen tarjoilua.

  • 4 kananmunaa
  • 35 g voita
  • ripaus ruususuolaa

Kuori kovaksi keitetyt kananmunat, lisää voi ja suola. Tee sauvasekoittimella munavoista tasainen massa. Tarkasta maku. Voit halutessasi koristella valmiiksi täyteytyn riisipiirakan esim. graavilohella tai ilmakuivatulla kinkulla.

Ps. Munavoita voi tuunata eri tavoin. Voit kokeilla lisätä tahnaan oman maun mukaan esimerkiksi valkosipulia, fetajuustoa, erilaisia yrttejä tai vaikka laadukkaita sardiineja. Miksi et kokeilisi korvata voita raejuustolla tai maustetulla tuorejuustolla? Voit kertoa kommenteissa parhaat tuunausvinkkisi.

Minna

Helsingissä asuva nainen, joka herää mielellään, kun tiedossa on hyvä brunssi. Valokuvaaminen ja kirjoittaminen on hänen lempikeinojaan tutustua ja vaikuttaa ympäristöönsä. Tällä naisella on aina uusi matka suunnitteilla.

Lue lisää