Joulupöydän herkulliset alkupalat

Glögi-illan, joulupöydän tai uudenvuoden juhlien herkulliset tarjottavat syntyvät vaivattomasti helpoista raaka-aineista. Itse en esimerkiksi välitä joulun kalapöydän antimista, joten korvaan ne mielelläni näillä pienillä suupaloilla. Erityisen jouluisia cocktailpaloja syntyy pienikokoisilla piparkakkumuoteilla. Kuvien herkuissa on käytetty halkaisjaltaan 2 cm ympyrämuottia.

Leipäjuusto 2.0

 • Saaristolaisleipää
 • Margariinia
 • Leipäjuustoa
 • Passionhillo (esim. Jam It!)
 • Vesikrassia
 • Rouhittua mustapippuria

Voitele leipäviipaleet ja leikkaa muotilla leivästä haluamasi paloja. Halkaise leipäjuusto kahteen osaan, jotta saat viipaleista hieman ohuempia. Leikkaa muotilla juustosta palat. Kokoa cocktailpalat yhdistämällä leipä ja juusto (kuvio ylöspäin). Lisää päälle vajaa puolikas teelusikallinen hilloa. Viimeistele vesikrassilla ja mustapippurilla

 

wasabi2Wasabi + Graavilohi

 • Vaaleaa paahtoleipää
 • Margariinia
 • Vajaa 1 rkl wasabia
 • 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelpia)
 • 1 rkl sitruunamehua
 • Ripaus sokeria
 • 150 g graavilohta
 • Unikon- tai seesaminsiemeniä

Voitele leipäviipaleet ja leikkaa muotilla leivästä haluamasi paloja. Sekoita tuorejuusto, wasabi, sitruunamehu ja sokeri tasaiseksi. Tarkista maku. Täytä seoksella pursotinpussi ja pursota ruusukkeita muotoonleikatuille leipäpaloille. Leikkaa lohesta kapeita viipaleita, jotka asetaan tuorejuustoruusukkeen päälle. Viimeistele unikon- tai seesaminsiemenillä.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää

1 Comment

 • […] Herkulliset alkupalat maistuvat myös uudenvuoden juhlissa. Wasabi-graavilohi-leivät ja maalahdenlimppuviipaleen päälle rakennetut kotijuusto-passionhillo-palat on leikattu muotoon piparimuotilla. […]

Comments are closed.