The Voices

Hyytävän mustaa huumoria loistavalla idealla.

Yleensä kartan komedialeffoja kuin ruttoa, mutta tämän leffan traileri jo pelkästään sai minut innostumaan. Tällehän kannattaa antaa mahdollisuus, ja kyllä kannattikin käydä pätkä vilkaisemassa.

Enemmänkin turhanpäiväisistä komedioista ja todellisesta Green Lantern -floppileffasta tuttu Ryan Reynolds esittää pikkukaupungin Jerryä. Hän työskentelee pikkutehtaassa siinä kuin normiduunarikin. Jerry on iskenyt silmänsä tehtaassa papereita toimistossa pyörittävään brittiläiseen Fionaan, ja saman osaston Lisa on taasen iskenyt silmänsä Jerryyn. Tällaisesta alkuasetelmastahan saisi jo aihion mihinkä tahansa perusjunttikomediaan, mutta nyt mennäänkin todella mustalle huumorin alueelle. Jopa kevyisiin kauhukomedia meininkeihin.

Jerryllä nimittäin on lahja: omituinen sellainen. Sellainen mistä ei kerrota ihan kaikille. Hän nimittäin kuulee ääniä. Mutta ei mitään ihan tahansa ääniä, vaan hänen oma kissa ja koira puhuvat hänelle. Kissa on todellinen sekstistinen rääväsuu, joka kehottaa Jerryä pahoihin asioihin.

Koira taas yrittää toppuutella kissan sanomisia ja yrittää pitää Jerryn kaidalla tiellä. Pian kuitenkin ollaan Dextermäisesti sahaamassa ja purkittamassa ruumiinpalasia, ja tokihan jokunen irtopääkin pitää jääkaapista löytyä.

PIENEN BUDJETIN leffa toimii pääosin. Aiheesta olisi saanut irti vieläkin enemmän hirtehistä verihuumoria, jos käsikirjoitusta olisi vielä uskallettu viedä pidemmälle ja ohjausta tiivistetty.

Vaikea leffahan tämä on joka tapauksessa markkinoida. Teinikomediasta tämä ei todellakaan mene, ja kauhunystävät tätä tuskin löytävät. Eli ainoastaan tällaiset kieroutuneet kriitikot saattavat tämän mennä katsomaan.

Leffa toimii, ja kaikkiin rooleihin on löydetty hyviä uusiakin kasvoja. Voisin kuvitella,mettä tätä kuvatessa porukalla on ollut aidosti hauskaa. Ja plussana vielä, että Reynolds tulkitsee pervon skottiaksenttia vääntävän kissan ja mumisevan koiran äänet oman roolinsa lisäksi huikean hyvin.

Ei todellakaan mikään valtavirran leffa, eikä mikään tajunnanräjäyttäjä. En voi suositella kuin todella erilaisista ja oudoista leffoista pitäville.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää