Teräsmies Maa Yksi: osat 1 ja 2

Jälleen DC kierrättää syntytarinoitaan. Tällä kertaa hyvinkin onnistuneesti.

Batmanin ja Teräsmiehen syntytarinoita on nyt nähty muokattuina versioina vaikka kuinka paljon. Nyt kuitenkin asialla on Babylon 5 -sarjan luoja Straczynski. Eli käsikirjoitus on siis hyvissä käsissä. Tällä hetkellä hän muun muuassa kuluttaa aikaansa uuden scifisarja Sense8 parissa.

Davis taasen on pitkän linjan piirtäjäkonkari, pääasiassa Marvelille ja DC:lle piirtänyttä Davisia komppaa hienosti tussaaja Sandra Hopen vesivärimäinen kaunis kuvitus.

Tarina: J. Michael Straczynski
Kuvitus: Shane Davis
Suomennos: Janne Suominen
RW kustannus

terismaa1Osa 1

Tarinan alussa nuori Clark Kent saapuu Metropolikseen, itseään vielä hakien. Tulisiko hänestä kykyjensä avulla urheilusankari, vai kenties tiedemies. Vasta ensimmäisen osan lopussa hän kuitenkin valitsee meille kaikille tutun toimittajan uran.

Tarina on moniulotteinen. 

Pääosassa on taistelu avaruuden muukalaisia, vastaan, jotka ovat tulleet tuhoamaan maapallon hirveine maan alle uppoavine porauslaitteineen.

Minkä ratkaisun tekee siis Kent. Tullakko kaapista ulos sinistä viittaa hulmauttelemaan koko maailmalle tutuksi tulevana sankarina, vai katsoako vain vierestä kun maailma sellaisena, kuin me sen tunnemme, tuhoutuu.

No tiedätte kyllä mikä on hänen ratkaisunsa.

Itse ensimmäisen kirjan tarina on periaatteessa perus terishenkeä uhkuvaa peruskamaa. Mutta hyvinkin mielenkiintoiseksi sen kuitenkin tekee Straczynski uudelleen kirjoittama taustatarina.

Kryptonin tuhon takana onkin salajuoni, itse alus jolla Teräsmies lapsena saapui maahan, on tarinassa myös tärkeässä osassa. Myös Clarkin ottovanhemmat takaumissa luovat tarinalle arvokkaan pohjan itsensä löytämiselle ja elämän arvostamiselle.

Nuori Clark kuulee koko seikkailunsa läpi ottovanhempiensa viisaita neuvoja.

terismaayksi2Osa 2

Clark on nyt toimittajana Daily Planetissa. Ja saatuaan haastattelun Teräsmiehestä, hänen pitäisi näyttää nyt kyntensä muidenkin juttujen kirjoittajana, mutta pian viittasankariamme viedään taas ympäri maapalloa ja avaruutta.

Päätarinassa jo lapsena mieleltään järkkynyt, sarjamurhaajaksi aikuistunut Ray saa laboratoriossa annoksen säteilyä ja hänestä kasvaa energiaa imevä hirviö Parasiitti. Kyllä, tämän tapainen tarina on nähty monta kertaa, mutta tällä kertaa tarina viedään mielenkiintoisiin sfääreihin myös Teräsmiehen kannalta.

Mutta oikeastaan kakkosalbumin sivutarinat ovat kuitenkin päätarinaa mielenkiintoisempia.

On Lois Lane, joka alkaa urkkia Clarkin taustoja, Clarkin naapuri, narkomaani joka haluaisi häntä kuultavan, hänen loppunsa on itseasiassa aika surullinen, ja lisäksi vielä naapurin prostituoitu, joka iskee silmänsä hyvinkin seksuaalisessa merkityksessä Clark Kentiin.

Toki monta muutakin pikku sivujuonta, kuten Teräsmiehen ottoisä antamassa seksivalistusta, ja läpi kummankin albumin, USA:n armeija, joka haluaa tuhota Teriksen.

Vilautetaanpa lopussa myös Lex Luthoria, ja hänen vieläkin ilkeäämpää vaimoa Alexandraa.

Kerrassaan hienosti uudistunutta ja yllättävän synkkääkin Teräsmiestä siis tarjolla.

Suosittelen lämpimästi kummankin opuksen hankkimista.

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää