Linnanmäen suosituimman laitteen syntymäpäivä

13.7. Vuoristorata on maksuton kaikille kävijöille

Maanantaina 13.7. juhlitaan Vuoristoradan syntymäpäiviä. Vuoristoradan avajaispäivänä 13.7.1951 kierros junan kyydissä maksoi 100 markkaa. Juhlapäivän kunniaksi 64 vuotta täyttävä Vuoristorata on maksuton kaikille kävijöille. Tämän lisäksi kävijät voivat testata Vuoristorata-aiheista tietouttaan sanaristikkotehtävässä, joka jaetaan kävijöille pääsisäänkäynnillä.

Puiston suostuimman laitteen on suunnitellut tanskalainen Valdemar Lebeck. Vuoristorata on valmistettu Suomessa vuonna 1951. Radalla on pituutta 960 metriä, jossa sen neljä junaa saavuttavat jopa 60 km/h huippunopeuden. Pisin lasku on 48 metriä ja se kestää noin kolme sekuntia. Vuoristoradalla kierroksia ajetaan kesässä noin 47 000.

Kurkista Vuoristoradan kulisseihin jarrumiehen matkassa (video: Linnanmäki, 2014)

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää