Vain 31 % suomalaisista odottaa parempaa seksiä lomalla


Lähestyvä kesälomakausi tarjoaa mahdollisuuden viettää laatuaikaa kumppanin kanssa mökillä, matkalla tai kotona. Uuden tutkimuksen mukaan vaikuttaa kuitenkin siltä, että useimpien suomalaisten lempi ei erityisemmin leisku lomalla. Suomalaisista vain noin joka kolmas odottaa parempaa seksiä lomalla kuin kotona.


Pessimisti ei pety

Kyselyn perusteella lomaseksiodotukset ovat hyvin samanlaiset kaikissa Pohjoismaissa. Britit sen sijaan vaikuttavat selkeästi pohjoismaalaisia optimistisemmilta: kyselyyn vastanneista 52 % odottaa parempaa seksiä lomalla kuin kotona. Kuitenkin yli 60 % vastaajista myönsi, että todellisuus ei lopulta vastannut odotuksia.

Suomalaisten suhteellisen matalat odotukset lomaseksistä sen sijaan vaikuttavat vastaavan hyvin todellisuutta, sillä kyselyyn vastanneista vain 28 % piti lomaseksiä parempana kuin arkiseksiä. Ruotsissa yli puolet vastanneista totesi, ettei seksi lomalla ollut parempaa. Joko siis Pohjoismaissa ollaan jo todella tyytyväisiä seksielämään sekä kotona että lomalla tai sitten odotukset lomaseksistä eivät ole kovin korkealla.

Mene offlineen – nauti mieluummin kumppanistasi

Lomaseksiodotusten lisäksi Isossa-Britanniassa tutkittiin myös älylaitteiden käytön vaikutuksia parisuhteeseen. Yli neljäsosa briteistä myönsi puhelimen käytön aiheuttaneen riitoja lomalla ja lähes kaksi kolmesta vastaajasta totesi, että he, heidän kumppaninsa tai molemmat käyttävät liian paljon älylaitteita. Vastaajista 40 % totesi, että he epätodennäköisemmin ehdottavat seksiä, jos heidän kumppaninsa käyttää puhelinta sängyssä. Lähes puolet vastaajista myös myönsi viettävänsä lomalla iltoja, jolloin molemmat keskittyvät omiin puhelimiinsa toistensa sijaan. Aktiivinen älylaitteiden käyttö lomalla näyttää siis vaikuttavan negatiivisesti parisuhteisiin.

#DoNotDisturb

Brittivastaajista yli puolet totesi, että he olisivat kiihottuneempia, jos heidän kumppaninsa sulkisi puhelimensa ja keskittyisi yhdessäoloon lomalla. Siksi Durex kutsui pariskuntia lomalle nähdäkseen, heijastelevatko tutkimustulokset todellakin nykyaikaista suhdetta. Durexin järjestämä sosiaalinen kokeilu kuvattiin, ja pariskunnat jaettiin kahteen ryhmään sen mukaan, saivatko he pitää loman ajan omat älylaitteensa vai ei. Ne parit, jotka lomailivat ilman älylaitteitaan, viettivät intiimin ja läheisen yhteisen loman. Älylaitteiden kanssa lomailleet eivät vaikuttaneet aivan yhtä tyytyväisiltä lomaansa. #DoNotDisturb -kokeilu tarjoaa jokaiselle pariskunnalle ympäri maailmaa mielenkiintoisen näkökulman siihen, miten offline-aika voi johtaa lomaseksin odotusten ja todellisuuden kohtaamiseen. Katso video Durexin pariskunnille järjestämästä lomasta alta:

Maailman johtava seksuaalisen hyvinvoinnin asiantuntija Durex selvitti kyselytutkimuksellaan lomaseksiodotuksia Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Isossa-Britanniassa. Kysely toteutettiin toukokuussa 2016 ja siihen vastasi noin 4 000 ihmistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sekä 2 000 Isossa-Britanniassa.

Toimitus

Lue lisää