Vihdoin junalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle saakka

Lentoaseman juna-asema avautui matkustajaliikenteelle perjantaina 10.7.2015, jolloin Kehäradan I- ja P-junat alkavat pysähtyä asemalla. Ensimmäisten kuukausien aikana matkustajia palvelee lentoaseman juna-asemalla Tietotien puoleinen sisäänkäynti, jolta matka lentoaseman terminaaleihin käy joko maksuttomalla bussilla tai kävellen. Kaukojunaliikenteen lipun voi ostaa suoraan lentoasemalle saakka. 

Lentoaseman läntinen, Tietotiellä sijaitseva sisäänkäynti on valmistunut ja lentoaseman juna-asema avattiin liikenteen käyttöön perjantaina 10.7. aamuliikenteen alkaessa. Suora sisäänkäynti juna-asemalta lentoaseman terminaaliin avautuu myöhemmin syksyllä. Terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin avaamisen asti Tietotien sisäänkäynnin ja lentokentän terminaalien välille järjestetään maksuton bussikuljetus. Bussien vuoroväli ja matka-aika terminaaleihin on 5-10 minuuttia ja ne kulkevat junien liikennöintiaikana. Alueelle on myös tehty opastettu jalankulkureitti Tietotien sisäänkäynnin ja terminaalien välille. Kävelymatka Tietotien sisäänkäynniltä terminaali 1:een on noin 350 metriä ja terminaali 2:een noin 700 metriä.

Lentokentän juna-asema on 45 metriä maanpinnan alapuolella sijaitseva tunneliasema. Se on pyritty tekemään ilmavaksi ja valoisaksi, jotta lentomatkustajien on mahdollisimman helppoa kulkea asemalla. Aseman kummassakin päässä on kolme liukuportaikkoa ja kaksi suurta hissiä, joilla pääsee kahdelle eri uloskäynnille. Asemalta on lyhyt kävelymatka lentoaseman terminaaleihin 1 ja 2 niiden välistä yhdyskäytävää pitkin, joka avautuu myöhemmin syksyllä. Toinen, Tietotien uloskäynti tulee palvelemaan lähinnä alueella työskenteleviä.

kartta_lentoasema_suuri copy

 

 

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää