Fighting manflu 

[dropcap size=big]L[/dropcap]omalla viimeinkin, voi ottaa iisimmin. Seuraavat kaksi viikkoa, tonttulakkeja ja pipareita. Kiireisen loppuvuoden jälkeen oli todella siistiä jäädä lomille ja mitäs sitten käy heti loman alussa? Kurkkua kutittelee, vetämätön olo. Lämpöä on ainakin 36.9 ja olo on ehkä kauhein koskaan. Onko tuttua? Jos on, niin todennäköisesti suhun on iskenyt manflu – miesflunssa. Olen todella pahoillani, mutta älä huoli, todennäköisesti selviät siitä vaikka ei juuri nyt siltä tunnu.

Mä tunnun sairastuvan lähes poikkeuksetta lomille lähtiessä. Kroppa ehkä kertoilee että nyt olisi oikeasti aika ottaa vähän iisiä. Enkä sinänsä voi syyttää, ottaen huomioon että loma alkoi neljän päivän pikkujoulu/glökihetkillä, kun oli pakko vaan tavata kaikki kaverit joita ei ole loppuvuoteen ehtinyt näkemään. Noh, päätin tarttua maailmankaikkeuden suositukseen ja perua lähes kaiken ennalta suunnitellun ja köllötellä vaan kotona. Mitäs kotona voi sitten tehdä? No vaikka mitä! Tässä mun vinkit laadukkaan miesflunssan viettoon ihan parhaassa omassa seurassa.

Pue mukavat vaatteet

5547_10153577016951704_4540430484867129786_n

Tärkeintä on että on mukava olla. Verkkarit jalkaan, huppari päälle ja villasukat jalkaan. Olin sattunut ostamaan just sopivasti Jack & Jonesista tommoisia jouluisia paksuja sukkia joista tuli mun turvasukat, niissä oli hyvä hiipiä menemään pitkin kämppää.

Kuuntele hyvää musaa

Ei ehkä yllättävää, että hyvän musan kuunteleminen nyt vaan piristää mieltä vaikka onkin ”kuoleman kielissä” (i.e. jos lämpö käväisee tilapäisesti yli 37 asteen). Tein tommosen Fighting Manflu-soittolistan joka on ladattu täyteen äijäenergiaa, kaikkea väliltä industrial rock- ja R&B-jyystö.

Naura

[videogallery video1=”youtube” url1=”XCawU6BE8P8″ image1=”https://i.ytimg.com/vi/XCawU6BE8P8/mqdefault.jpg” caption1=”The Lonely Island: When Will The Bass Drop? (ft. Lil Jon)” video2=”youtube” url2=”emG3YhU9Efg” image2=”https://i.ytimg.com/vi/emG3YhU9Efg/mqdefault.jpg” caption2=”The Key of Awesome: Adele-parodia” video3=”youtube” url3=”w5bHCkZLo2Y” image3=”https://i.ytimg.com/vi/w5bHCkZLo2Y/mqdefault.jpg” caption3=”Spede Show: Naisen logiikka” video4=”youtube” url4=”6hzJ9k5PGPo” image4=”https://i.ytimg.com/vi/6hzJ9k5PGPo/mqdefault.jpg” caption4=”Tyyne Lipasti: Chirpy Chirpy Cheep Cheep” ]

Ei varmaan yllätys tämäkään, mutta kun nauraa, on parempi fiilis. Tähänhän on helppo ratkaisu, tarvitset vaan world wide webin (lyhennetään WWW) ja jonkun päätelaitteen. Suosituksia: 9GAG , The Lonely Island , The Key of Awesome musavideoparodiat (etenkin tämä tuore Adele-parodia, jota nauroin niin että joutui melkein vaihtaa verkkarit uusiin) Jos haluaa retroilla niin sitten Spede Show pyörimään, tässä inspiraatioksi yksi klassikkoklippi. Naisen logiikka -vitsien jälkeen on hyvä ehkä mennä hieman itseensä ja tutustua feminiiniseen puoleensa Tyyne Syväskökkö-Lipastin (Vesa-Matti Loiri dragissa) avulla. Naurattaa aina ja taatusti.

Syö ja juo

10632648_10153577016971704_5640264908762708383_n

Vaikka ei välttämättä huvittaisi, niin pitää syyä ja juua. Paljon vettä, mahdollisesti kebe lähipizzeriasta kotiinkuljetuksella tai jotain spessua Woltista jos haluaa hifistellä. Teetä, sitrushedelmiä ja paljon chiliä kaikkeen jotta nokka aukee.  Nerokkainta on tuo chilisuklaa jota voi vedellä useamman levyn ihan lääkkeeksi. Kipeän kurkun hoitamiseen toimii esimerkiksi mitkä vaan viinan jämät mitä kaapista löytyy. Itse vetelin tuota giniä ihan shotteina. Lopputulos oli semmoinen lämmin seitinohut kalsarikänni joka ei ehkä parantanut itse tautia mutta ohensi harmitusta merkittävästi.

Askartele

548517_10153577016936704_1430734254143361887_n

Mikäli olo antaa periksi, niin kannattaa kutsua Strömsö-henkiä ja panna askarrellen. Mulla kävi niin hyvä säkä että olin päättänyt joululomalla anyway askarrella suosikki Insta-kuvat kavereista tuollaisiin Tigeristä ostettuihin LP-kehyksiin. Oli hauskaa hommaa, varsinkin pienissä ginipäissään. En kuitenkaan alkanut poraamaan niitä seinään saman tien, koska lepohan on tärkeintä! Aina ei tietenkään ole näin hyvä säkä että on varautunut askarteluprojektiin, mutta kyllä työkalupakista aina joku esim. kuumaliimapyssy löytyy, liimaa sillä vaikka sormet yhteen. Tekemisen meno on tärkein.

Lepää & Someta

481349_10153577016946704_6887343220688774837_n

Niin se lepo. Sehän olisi koko homman pääpointti, eli pitäisi jaksaa pysyä aloillaan. Läppäri syliin, musat soimaan, kissavideot pyörimään. Parin päivän makoilun jälkeen saattaa kuitenkin tulla sosiaalinen olo, johon vastaus on tietenkin SOME. En tajua miten miesflunssaa sairastettiin ennen instagramia. Sängyssä maatessa voi rauhassa napsia vaikka 1000 säälittävää kuvaa itsestään ennen kuin tarkasti filtteröity lopputulos päätyy hasthagilla #manflu #finnishboy jne Instagramiin. Ota sun paras ”horny sadface” ja naps vaan. Vinkki! Jos sulla on joku eläinkaveri kotona niin ota se mukaan kuvaan ja lisää liittyvät tagit, esim #catsofinstagram ja saamasi huomio vähintään tuplaantuu. Ja siis toki jo ennen tätä olet varmasti somettanut koko miesflunssan elinkaaren niin kuin itse tein, siksihän mulla nää kuvat on.

Tässä oli mun vinkit laadukkaan miesflunssan läpikäyntiin. Mitkä on sun?

Tautivapaata vuotta 2016 veljet ja remember – it get´s better!

Antti K

Lue lisää