Testissä: Garmin vívosmart


Man Made Lifestylen Gekko testasi kahden kuukauden ajan Garmin vívosmart
-aktiivisuusranneketta päivien askelien ja yöunen laadun kartoittamiseen. 


Garminin vívosmart -aktiivisuusrannekeen parhaimpia puolia on sen huomaamattomuus. Ranneke ei erotu nopealla vilkaisulla remmirannekkeisista koruista käyttäjän ranteesta. Ainoastaan aika-ajoin heräävä OLED-näyttö paljastaa mustan slimmin rannekkeen todellisen luonteen. Vívosmart on profiililtaan esimerkiksi selvästi ensimmäisen sukupolven Polar Loop -rannekketta ohuempi, mikä ei ainoastaan ole ulkonäköseikka vaan parantaa rannekkeen ympärivuorokautista käytettävyyttä.

Garmin on perusaktiivisuusranneke ja sen toiminnot voivat olla esimerkiksi aktiiviselle liikkujalle liian rajalliset. Noin 130 euron hinta selittyy kuitenkin älytoiminnoilla, joita laitteeseen on lisätty: vívosmart värisee hiljaa ja näyttää tiedot aina, kun saat teksti- tai sähköpostiviestin taikka puhelun bluetooth-laitteeseen. Voit lukea lisää koskettamalla ja pyyhkäisemällä näyttöä.

– Itseäni värinä toiminto ärsytti. Tekstiviesteillä tai sähköposteille on kuitenkin oma aikansa, tarkistan ne silloin kun haluan kännykästäni tai padiltani. Mielestäni ihminen ei tarvitse moista hektisyyttä, että koko ajan tarvitsisi olla saatavilla. Myös Garminin Liiku -käsky hieman ahdisti, pohtii Gekko seurantarannekkeeksikin nimeämäänsä aktiivisuusranneketta.

garmin2

Valvontaa vuorokauden ympäri

Garmin on varustettu kestävällä akulla, joka vaikutti riittävän testaajan ranteessa valmistajan lupaaman seitsemän päivän ajan. Lisäksi 5 ATM -vesiluokitus mahdollistaa rannekkeen käyttämisen niin suihkussa kuin kylvyssäkin.

– Olen tottunut käyttämään rannekoruja ja niiden sekaan ranneke sujahtikin täysin huomaamattomasti. Yksittäisenä elementtinäkin se olisi tominut. Siisti ja siro, mutta tarpeeksi miehekäs. Suihkussa ja kylvyssä läträys ei haitannut. Monesti vasta iltasuihkussa tuli tarkistettua päivän askelsaldo. Akkukin riittää hienosti. Levätessä rannekkeen sai näppärästi ladattua noin kerran vajaassa viikossa, kertoo Gekko käyttökokemuksistaan.

Garmin mittaa päivittäistä aktiivisuutta ja määrittää saavutettavia tavoitteita. Testaajamme tavoite, joka määrittyi iän, pituuden, painon ja fyysisen aktiivisuuden mukaan oli aluksi noin 8000 askelta, mutta ranneke kasvatti tavoitetta hiljalleen korkeammaksi innostaen lisäämään aktiivisuutta.

Ranneke mittaa myös unen pituutta ja laatua. Laitteeseen asetetaan arvio omasta nukkumisajankohdasta jolloin laite osaa arvioida nukutun ajan. Lisäksi Garminin voi asettaa unitilaan, mikäli kömpii untenmaille jo aiemmin kuin normaalisti. Toiminto vaikutti toimivalta, mutta toisaalta hieman kömpelöltä: esimerkiksi Polar Loop -ranneke tunnistaa milloin käyttäjä on nukkumassa ja siirtyy mittaamaan nukuttua unta automaattisesti.

– Olen omituinen nukkuja ja on todella mielenkiintoista seurata omaa vähäistä syvää unta ja kevyttä unta. Myös heräilyt ja yölliset vessassa käynnit näkyvät selvästi ja tarkasti aikoina. Myös omaa sängyssä liikehdintää eli pyörimistä on mielenkiintoista tarkkailla jälkikäteen Carmin Connectista, sanoo Gekko.

Tiedot langattomasti nettiin

Garmin vívosmart synkronoi aktiivisuustiedot bluetoothilla suoraan kännykän Garmin Connect -tilille. Omaa kehitystä voi seurata applikaation avulla ja Carmin Connect –tilin tiedot voi halutessa yhdistää MyFitnessPal –sivuston tiliin, jolloin muun muassa kuntoillessa kulutettuja kaloreita voi tarkkailla yksityiskohtaisemmin suhteessa päivän aikana kulutettuihin kaloreihin. Lisävarusteena laitteeseen voi hankkia sykemittarin sekä polkupyörän nopeusanturin tarkempien kuntoilutietojen keräämiseksi.

pd-04-lgGarmin Vívosmart -aktiivisuusranneke

  • hihna: 127-172 mm tai 155-211 mm
  • värit: pinkki, sininen, musta, harmaa ja purppura
  • hinta 130 euroa

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää