Sherlock: Sokea pankkiiri


Laadukas anime jatkaa tv-sarjan jalanjäljissä


Jo ensimmäinen osa oli mannaa Uuden Sherlockin ja sarjakuvan ja mangan ystäville. Tämä toinenkaan kirja ei tuota varmastikaan pettymystä.

Vaikka juoni on tv-sarjan, varmaan jo useaan kertaan, läpikolunnut, sarjakuvaversio antaa kuitenkin tutulle tarinalle uutta potkua. Ja toivottavasti joku löytää tästä myös uuden kiinostuksen aiheen sarjakuvien ja mangan parissa?

Juttu alkaa, kun Sherlock ja Watson pyydetään selvittämään murtoa sijoituspankissa. Mitään ei ole viety, mutta seinälle on maalattu outo viesti koodeilla.

Myöhemmin pankkiiri löydetään kuolleena, ja sitä mukaa alkaa ruumiita kertyä enemmänkin. Myös koodeja löytyy ripoteltuina sieltä täältä.

Lopulta Sherlock saa koodin ratkaistua ja pääsee Kiinalaisen salakuljetusrenkaan jäljille.

Tutkimusten edetessä Sherlock joutuu itsekin hyökkäyksen kohteeksi ja loppupuolella myös Watson ja tämän naisystävä päätyvät kuolettavaan ansaan.

Tarinan loppu jättää sopivasti mysteeriä hieman auki.

Jatkoa luvassa? Sen ainakin sarjaa tv:stä seuranneet tietävät.

JAYN PIIRROSTYYLIN ehdin jo ylistää edellisen osan arviossa, samoin käsikirjoituksen. Niissä mikään ei ole muuttunut. Yhtä mielenkiintoista luettavaa ja katsottavaa.

Kakkososa on ehkä action rikkaampi, joten hauskoja mangan anomatopoeettisia ääniefektejä on runsaammin. Ja ovathan ne mangassa hyvinkin erityylisiä, kuin esimerkiksi jenkki, tai eurooppa sarjakuvissa.

Syöks, Pläri, heilu heilu, kipin kapin…

Tosin suomalaisella toteutuksellakin saattaapi olla näppinsä pelissä.

HIENO TEOS jälleen kerran. Toivottavasti taso pysyy näin korkealla, koska parempia tarinoita on vielä luvassa. Seuraava osa Sherlock: Elämä pelissä ilmestyy jo 17.2.

Käsikirjoitus: Steven Moffat, Mark Gattis
Sarjakuva: Jay
Suomentanut: Suvi Mäkelä
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää