Sherlock: Vaaleanpunainen kuolema


Parivaljakon ensimmäinen juttu lumoaa juonellaan ja taiteellaan


Ihan näillä hetkillä tv-ruutuihin palaa jälleen Uusi Sherlock uusine jaksoineen. Jos olet koukuttunut sarjaan, jos vähääkään pidät sarjakuvasta ja vieläpä, jos varsinkin pidät mangasta, suosittelen kokeilemaan tätä sarjakuvasarjaa.

Ensimmäinen suomeksi ilmestyvä Sherlock seuraa tasan tarkkaan ensimmäisen kauden jaksoa, missä Sherlock ja Watson kohtaavat ensimmäistä kertaa, ensimmäisen yhteisen kimurantin tapauksen tiimoilta.

Jopa niin tarkkaan, että puhekuplat seuraavat suoraan tv-sarjan käännöksiä melkein yksi yhteen.

Saamme nähdä kuinka parivaljakko kohtaa ensimmäistä kertaa, tapaamme heidän hellyyttävän vuokraemäntänsä Mrs. Hudsonin, Watson oppii miten outo ja eksentrinen nero Sherlock on. Lähtötilanne ja toisiinsa tutustuminen on kutkuttavaa luettavaa.

Lontoota vaivaa outojen itsemurhien sarja. Poliisia avustaessaan Sherlock tulee tulokseen, että kyseessä ei ole todellakaan itsemurhat, vaan murhasarja.

Tätä selvitellessään joudutaan moneen kimuranttiin tilanteeseen ja kiipeliin, joista kuitenkin selvitään Sherlockin älyn ja Watsonin hitaamman, mutta käytännöllisemmän lähestymistavan ansiosta.

Lopussa tapaamme myös sarjassakin usein vierailleen Sherlockin veljen Mycroft Holmesin.

Käsikirjoitus siis seuraa täysin tv-sarjaa. Taide taasen on Jaylle tyypillistä erittäin kaunista ja selväpiirteistä mangaa. Benedict Cumberbatchin ja Martin Freemanin kuten kaikki muutkin hahmot tunnistaa taiteesta selkeästi.

Vaikka tämän on jo tvstäkin nähnyt, jaksaa tämä pokkari koukuttaa antoisiin lukuhetkiin.

Suosittelen lämpimästi.

Käsikirjoitus: Steven Moffat, Mark Gatiss
Sarjakuva: Jay
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää