OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brunssihelmi Tampereen Satamakadulla


Ravintola Henriks tarjoilee erinomaista lauantaibrunssia Satamakadulla. Täydellinen brunssihetki syntyy selkeistä mauista, mukavasta miljööstä sekä rakkaimpien seurasta.


Ravintola Henriksin lauantaibrunssi on ihastuttava kokonaisuus. Brunssi koostuu noutopöydän antimista sekä pöytiintarjoillusta pääruoasta ja jälkiruoasta. Runsautta notkuva alkupalapöytä kutsuu täyttämään lautasen äärimmilleen laajalla valikoimalla salaatteja, kasviksia, kalaa, lihaa, hedelmiä ja juustoja. Tuotteissa maistuu tuoreus ja laatu.

Muutamia viikkoja sitten ravintolassa vieraillessa brunssilla pääruokavaihtoehtoina oli munakokkelia sekä punajuuririsottoa. Munakokkeli oli ihanan kermaisen täyteläistä ja sen makua täydensivät rapea kukkakaali sekä serranokinkku. Täydellinen vaihtoehto perinteisestä, ehkäpä aamupalamaisesta brunssista pitävälle.

Punajuuririsotto oli vastaavasti suorastaan yllättävä, muttei lainkaan huono vaihtoehto brunssin pääruoaksi. Risoton rakenne oli täydellinen! Pikantin punajuuren makua komppasivat juuri oikealla tavalla lakritsimascarpone ja kanttarellit. Oivallista!

 

Vatsa oli alkupalapöydän ja pääruoan jälkeen jo aivan täynnä, mutta lopuksi tarjoiltu mustikkapannacotta vei kielen mennessään! Juuri sopivan kokoinen pieni makea täydensi ateriaa. Brunssilla oli tarjolla sekä tuoremehuja että pöytiin tarjoiltuna taatusti tuoretta kahvia sekä tietenkin kuohuviiniä.

Ravintola Henriksiin kannattaa varata pöytä, sillä intiimi tila tulee nopeasti täyteen. Brunssin hinta vähintäänkin kohtuullinen 24,90 euroa. Kuohuviinilasillinen maksaa 5 euroa ja koko pullon saa hintaan 29 euroa.

Ravintola Henriksin brunssi menee omaan top kolmoseen Suomessa ja on mielestäni Tampereella nauttimistani brunsseista parhain!

 

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää